Sport 18.08.2016.

RK Borac m:tel na Memorijalu “Marinko Kelečević”

ČITANJE: 1 minuta

Rukometaši banjalučkog Borca m:tel ovog vikenda učestvuju na Memorijalnom turniru “Marinko Kelečević” u Beogradu, koji se igra u znak sjećanja na bivšeg rukometnog reprezentativca BiH koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći.

Tradicionalni Memorijalni turnir “Marinko Kelečević” ovog vikenda biče održan u Beogradu, a na njemu će nastupiti četiri kluba, među kojima je i Rukometni klub Borac m:tel iz Banjaluke.

Na turniru, koji je na programu 20. i 21. avgusta, još će igrati novosadska Vojvodina, Makabi iz Tel Aviva (Izrael) i mađarski Orošhazi FSKE.

Banjalučani će u polufinalu snage odmjeriti sa Makabijem, u subotu od 15:30, a dva časa kasnije na programu je duel Novosađana i Mađara.

Dan kasnije igraju se utakmice za 3. mjesto (16:30), te finale (18:15), nakon čega će uslijediti ceremonija dodjele nagrada i zatvaranje turnira.

Memorijalni turnir “Marinko Kelečević” održava se svake godine u znak sjećanja na bivšeg rukometnog reprezentativca BiH, koji je nastradao u saobraćajnoj nesreći 2011. godine u blizini Beograda, a dvije godine kasnije održan je prvi turnir.

Kelečević je rođen 26. jula 1985. godine, a prije tragedije potpisao je ugovor sa Pivovarnom Laško iz Celja. Prije toga bio je član mađarskih klubova Ferencvaroš i Debrecen, te beogradskog PKB-a.

(mondo.ba)