Sport 12.11.2018.

RK BORAC Slijede li velike promjene!?

ČITANJE: 3 minute

Rukometni klub Borac uskoro bi mogao ostati bez trenera Bojana Unčanina, ali i prvog čovjeka Upravnog odbora Milana Radovića.

Prvog, zbog slabih rezultata “crveno-plavih” ove sezone, a drugog zbog specifične situacije u kojoj se predsjednik našao.

Bolan poraz od Gračanice

Banjalučki klub, u skladu sa renomeom i slavnom istorijom, u svaku kampanju ulazi sa najvišim ambicijama. Međutim, u prvih šest premijerligaških ispita ostvaren je skroman učinak od tri pobjede, dva poraza i remi.

Posebno bolan bio je posljednji kiks u “Boriku” protiv Gračanice, ekipe koja ne spada u sam vrh bh. elite. Drugi neuspjeh ostvaren je u okršaju sa novajlijom Slogom u Gornjem Vakufu, a remi u Mostaru protiv Zrinjskog, koji ove sezone igra prilično slabo.

Borac je pobijedio Goražde, Vogošću i Derventu, uz dvostruki trijumf nad skromnim Bakijem u Čelendž kupu.

Ovakvi rezultati iznenadili su banjalučku javnost, ali i samu upravu. Jedna struja unutar UO pozvala je Unčanina na odgovornost, a čak postoji i ideja da se šefu struke zahvali na saradnji. Pa ipak…

– Članovi Upravnog odbora su iznenađeni posljednjim rezultatima. Očekivali su više i zato niko do sada nije ni razmišljao o smjeni Unčanina. Ne postoji B opcija za klupu. Pogotovo je upitno da li bi rez donio nešto dobro pred evropski dvomeč sa Vogošćom. Mada, ima i onih koji smatraju da bi šok terapija razdrmala ekipu i vratila ju na pravi put – za SrpskaCafe je izjavio izvor blizak klubu iz Gospodske ulice.

Radović će, gotovo je izvjesno, dići sidro i predsjedničku fotelju prepustiti nekome drugom. On je nedavno uplivao u političke vode postavši potpredsjednik DNS-a. Bio je jedan od favorita lidera te stranke Marka Pavića da postane premijer Srpske.

Međutim, stvari su se dramatično promijenile nakon opštih izbora. Koalicioni partner i lider SNSD-a Milorad Dodik ga je nazvao “mangupom”, optuživši ga da je radio za “drugu stranu”. Potom je Radović smijenjen i sa direktorske funkcije u Novoj banci. Zbog svega navedenog, za očekivati je da se Radović povuče iz UO. Mada, zvaničnu ostavku nije napisao.

A hoće li Unčanin “preživjeti” i kakav je Radovićev status biće poznato nakon vanredne sjednice Upravnog odbora. Šanse da se ona održi danas su vrlo male:

– Pokušavamo da skupimo kvorum. Pojedini članovi UO su na putu, neki imaju ranije zakazane sastanke, tako da je izvjesnije da ćemo sastanak održati sutra ili prekosutra – objasnio je direktor “crveno-plavih” Vladimir Branković.

Direktor podržava trenera

Prvi operativac Borca nam je otkrio i da on lično nije za smjenu Bojana Unčanina, a osvrnuo se i na situaciju sa Milanom Radovićem.

– Činjenica je da smo u seriji loših rezultata. Potrebno je utvrditi zašto se to događa. Međutim, nećemo “lomiti preko koljena” i sada mijenjati trenera. Upravni odbor je iznad mene, ali to će biti moja preporuka. Svi snosimo dio krivice. Trebamo se pogledati u oči i vidjeti šta i kako dalje. Što se Radovića tiče, mogu samo reći da sam razgovarao sa njim, da se on nalazi u specifičnoj situaciji, te da će se na sjednici UO više govoriti na tu temu – zaključio je Branković.

(Srpskacafe)

Oznake: Milorad Dodik