Sport 23.05.2022.

RK Borac: Spriječeno otimanje imovine

ČITANJE: 2 minute

Iz RK Borac obaviještavaju javnost da su možda u posljednjem momentu spriječili otimanje imovine RK Borac. Riječ je o poslovnom prostoru u centru Banjaluke u “Gospodskoj ulici”.

Klupsko saopštenje prenosimo u cjelosti.

“Uprava RK Borac m:tel želi da obavijesti javnost da se na drzak, bezobziran a prije svega nezakonit način pokušala oduzeti imovina – poslovni prostor RK Borac m:tel.

Tako je naš klub, uz sportske bitke, prinuđen da bije i pravnu borbu za odbranu svoje imovine. Šampion je pokazao na terenu da mu nema ravnog, pa će tako i na pravnom polju pokazati da se niko ne može igrati sa evropskim šampionom i sportskim simbolom Banjaluke i da neće proći pokušaj otuđivanja poslovnih prostora RK Borac m:tel.

Svima je poznato da je RK Borac m:tel u vlasništvu podrumskih prostorija u Srpskoj ulici br. 4 što potvrđuje originalna dokumentacija koja je predana u svrhu upisa u katastar.

Uknjiženje imovine je bilo završeno u 2019. godini, ali zbog žalbi pojedinih pravnih lica, koji su naknadno postali učesnici u ovom kriminalnom djelu, proces oko upisa prostorija još je u toku.

Dakle, iako je proces uknjiženja u toku, praktično u završnoj fazi, pojedinci, čija imena nećemo još da navodimo, drznuli su se i poslovni prostor našeg kluba su, na volšeban način, nezakonito upisali na potpuno drugo (fizičko) lice.

Ono što javnost treba da zna jeste da taj svoj poslovni prostor RK Borac m:tel daje u zakup već 30 godina. Takođe nikad niko nije osporio RK Borac m:tel posjed-vlasništvo, a to dokazuju i brojni ugovori kojima je RK Borac m:tel u proteklom periodu izdavao pomenute prostorije i od dobijenih sredstava finansirao svoj uspješan rad, što sami rezultati i govore.

Iz svega iznesenog jasno je da kriminalnim radnjama pojedinci pokušavaju da otuđe poslovne prostorije RK Borac u Srpskoj ulici br. 4.
RK Borac je preduzeo i preduzeće sve pravne radnje i krivično i parnično će pokrenuti postupke protiv pravnih i fizičkih lica koji su krenuli u ovaj neprimjereni kriminalni posao.

S obzirom da su istražnje radnje u toku, razumljivo je što još nećemo da objavljujemo imena svih pravnih i fizičkih lica koji učestvuju u nečasnim radnjama pokušaja otuđenja imovine našeg Borca!

Upravni odbor RK Borac m:tel.”

(A. S.)

Oznake: Imovina, RK Borac