Sport 14.01.2023.

RK Borac: Sudije upletene u pokušaj otimanja klupske imovine

ČITANJE: 2 minute

Čelnici Rukometnog kluba Borac m:tel optužili su sudiju Okružnog suda u Banjaluci Darka Stamenića da je pomogao proces ‘otimanja’ klupske imovine.

Najtrofejniji klub u državi posljednjih mjeseci bije pravnu bitku kako ne bi ostao bez prostorija u Srpskoj ulici broj 4, u kojem se nalazi “Mac Tire pub”.

Iz Gospodske ulice tvrde da sporni prostor nesumnjivo pripada klubu. A tvrde i da sve što se dešava je rezultat rada kriminalne hobotnice:

“Sve pretpostavke da su u postupak pokušaja otimanja imovine Rukometnog kluba Borac m:tel od strane fizičkog lica umiješane korumpirane osobe zaposlene u različitim institucijama, dobile su jednu od potvrda. Naime, u odgovoru Okružnog suda u Banjaluci jasno se vidi da je sudija Darko Stamenić zaobišao standardnu proceduru, redoslijed zaprimljenih predmeta i zanemarujući sva pravila i više od 140 predmeta koji mjesecima čekaju, uzeo “u rad” predmet Nebojša Torbice, dajući mu pravo na višedecenijsku imovinu Rukometnog kluba Borac m:tel”, naveli su iz nekadašnjeg šampiona Evrope.

U istom obraćanju javnosti dalje se navodi:

“Sličnu praksu ima i sudija Vesna Mišić, koja je preskočila predmet RK Borac koji čeka od juna prošle godine i rješavala predmete koji su došli nakon našeg predmeta. Na taj način usporila je proces našeg uknjiženja i svojom neažurnošću dozvolila da presuda koja je predana pet mjeseci poslije i 1.000 sudskih spisa, kasnije bude donesena. Ovo je još jedan eklatantan primjer da je u proces pokušaja otimanja imovine rukometnog velikana upletena prava kriminalna hobotnica i potvrda navoda Uprave Kluba o nizu nezakonito radnji koje, za tuđi interes, realizuju brojni pojedinci zaposleni na važnim mjestima u još važnijim institucijama sistema”, zaključili su iz Borca.