Sport 12.11.2015.

RK Borac traži podršku od institucija

ČITANJE: 1 minuta
BORAC RUKOMET
Rukometni klub Borac m:tel uputio je Miloradu Dodiku, predsjedniku RS, Vladi RS, Savjetu ministara BiH, Ministarstvu civilnih poslova BiH i gradu Banjaluka poziv za podršku eventualnog učešća u grupnoj fazi EHF Kupa.

Kao što su prije nekoliko dana naveli iz banjalučkog kluba, potrebno im je 150.000 KM, koliko prema prvim procjenama iznose troškovi organiza banjalučkog kluba u grupnoj fazi Kupa EHF, osim velikog sportskog rezultata, Banjaluci, RS i BiH donio bi mnogo i na polju promoccije utakmica, putovanja i smještaja.

– Učešćeije i turizma, jer su učesnici ovog takmičenja eminentni klubovi Njemačke, Francuske, Španije…  a cijelo takmičenje prati veliki broj medija iz cijele Evrope- navedeno je u saopštenju RK Borac.

Uprava kluba je obezbijedila stabilan budžet za ovu sezonu, ali plasman u grupnu fazu predviđa nove troškove, i, ukoliko ne dobiju podršku nadležnih institucija, neće igrati.

Iz Borca su istakli da će dodatni novac biti potreban isključivo ako se plasiraju u grupnu fazu takmičenja, a do toga ih dijeli jedan korak. Rukometaši Borca će treće pretkolo EHF kupa igrati 21. i 28. novembra igrati protiv OCI Lajonsa, šampiona Holandije.

(NN)