Sport 06.07.2016.

RK Delfin organizuje Školu sportskog i rekreativnog ronjenja

ČITANJE: 2 minute

Ronilački klub “Delfin” Banjaluka organizuje besplatnu školu sportsko rekrativnog ronjenja za djecu i roditelje koja de se održati u periodu od 16. – 20. jula.

Ove godine, projekat “Sportsko rekreativno ronjenje za djecu i roditelje” se realizuje u sklopu gradske manifestacije “Ljeto na Vrbasu”. Pravo učešća imaju porodice, jedan ili oba roditelja sa djecom uzrasta od 8 do 17 godine starosti, a svi polaznici moraju biti plivači. Djeca ispod 8 godina starosti takođe mogu učestvovati u pojedinim radionicama projekta.

U sklopu projekta, polaznici će steći teoretska i praktična znanja iz sljedećih radionica:

– boravak u prirodi (voda i priobalje) / zaštita i očuvanje vodenih resursa, značaj istih za pojedinca i društvenu zajednicu

– opšti i specifični dio,

– boravak u prirodi (voda i priobalje) / opšti principi bezbjednosti za pojedinca i grupu,

– plivanje u planinskim rijekama i jezerima / plivačke tehnike i principi bezbjednosti,

– ronjenje na dah (apnea) / ronilačka oprema, izbor, korištenje i održavanje,

– ronjenje na dah (apnea) / ronilačke tehnike i principi bezbjednosti,

– uvod u ronilački sport / upoznavanje sa različitim ronilačkim sportskim disciplinama,

– uvod u ronjenje sa autonomnim ronilačkim aparatima i “Discovery diving”,

– takmičenje u podvodnim vještinama stečenim tokom obuke.

Rasopored aktivnosti:

16.07.2016. godine, subota, 09:00 – 15:00 časova, teoretska i praktična obuka,

17.07.2016. godine, nedelja, 09:00 – 15:00 časova, teoretska i praktična obuka, klupske prostorije i prostorije Motela “Orthodox”, te akvatorij na rijeci Vrbas u naselju Novoselija, ul. Uroša Drenovida 101, Banja Luka.

20.07.2016. godine, srijeda, 16:00 – 18:00 časova, takmičenje u disciplini “Podvodne vještine” (prilagođena radionicama iz projekta) na bazenima Vodenog parka “Aquana”, Aleja Svetog Save 80, Banja Luka.

U nedjelju 17. jula, za roditelje i djecu uzrasta od 14 do 17 godina, na dobrovoljnoj bazi i takođe besplatno, biće organizovan i “Discovery diving” (ronjenje sa autonomnim ronilačkim aparatima uz pratnju instruktora, na 2 – 5m dubine uz kratak teoretski intro, podvodno snimanje i fotografisanje ronjenja) koji je popularan kao turistički program za neronioce koji žele da osjete čari podvodnog svijeta.

Za učesnike je obezbjeđena sva neophodna ronilačka oprema i druga potrebna MTS-a, kao i hrana, osvježavajuća pića i prevoz za osobe kojima je potreban.

Polaznici su dužni da obezbjede samo lične kupaće kostime i peškire.

Građani se mogu prijaviti i dobiti sve potrebne informacije putem telefona na brojeve 065/173-180 i 065/140-313, putem elektronske pošte [email protected], putem facebook stranice kluba @banjaluckidelfini i putem klupske web stranice www.rkdelfin.org .