Vijesti 04.10.2019.

ROBOTSKI POTPOMOGNUTA REHABILITACIJA Nabavkom najsavremenije opreme kompletirana usluga

ČITANJE: 1 minuta

Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović” u Banjaluci je nabavkom najsavremenije opreme za robotski potpomognutu rehabilitaciju djece i timovima edukovanim za njeno korištenje dostigao svjetski vrh u ovoj oblasti, istakla je ljekar u ovom zavodu Snježana Novaković Bursać.

Bursaćeva je navela da je nabavkom četiri uređaja – dva za rehabilitaciju ruke i dva za rehabilitaciju noge, omogućena kompletna usluga na jednom mjestu.

“Nećemo na ovome stati. Nadam se da ćemo uskoro biti u prilici da zaokružimo i neke druge usluge koje pružamo u Zavodu u oblasti rehabilitacije”, istakla je Bursaćeva, koja je danas prisustvovala predstavljanju nove zdravstvene usluge – robotski potpomognute rehabilitacije za djecu.

Ona je zahvalila svima koji su direktno i indirektno pomogli edukaciju, kao i nabavku opreme.

Da bi ova zdravstvena usluga bila obezbijeđena najmlađim pacijentima nabavljena je savremena oprema vrijedna više od 1,5 miliona KM od sredstava prikupljenih u humanitarnoj akciji “S ljubavlju hrabrim srcima”, koja je održana pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović.

Predstavljanju nove zdravstvene usluge prisustvovali su, između ostalih, Cvijanovićeva, ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić, te Goran Talić, direktor Zavoda “Dr Miroslav Zotović”.

(Srna)

Oznake: Alen Šeranić