Magazin 31.07.2022.

ROCK FEST “BUSIJA”: “Partibrejkers” i “Zabranjeno pušenje” nastupili u Glamoču

ČITANJE: 2 minute

Dvodnevni rokenrol spektakl Rock fest “Busija” u Glamoču otvorio je juniorski rokenrol bend iz Prnjavora “Deminutiv”.

Kako su se pokazali, nisu ni tako mali i od njih će nešto biti. Poslije njih publiku su dobro zagrijali članovi livanjskog benda 4 Hombres.

Zvijezde večeri su srpski rokeri Partibrejkers sa svojim frontmenom Canetom Kostićem.

Pored njihovih standarda “Hoću da znam”,”Biti isti, biti poseban”, “Hipnotisana gomila” i nezabilazne “Kreni prema meni” članovi grupe “Partibrejkers” odsvirali su još mnogo pjesma čime je zaokružen njihov koncert dug dva i po sata.

Cane nije krio zadovoljstvo zbog brojne publike, ali je ovaj put je poštedio žeščih komentara.

Izgleda da te kritike čuva za malo veće mjesta i razmaženiju publiku.

Na prostoru ispod brda Busija okupilo se oko 1.500 istinskih rokera iz Glamoča, Livna, Drvara, Grahova, Kupresa, Jajca, Bugojna, a bilo je dosta automobila sa registrskiim oznakama Splita i drugih mjesta i z Hrvatske. Naravno, bilo je tu dosta gostiju iz Srbije koji godišnje odmore provode u rodnom kraju.

rock fest glamoč/miladin mihajlović

Da je ovo bilo vrhunsko veče rokenrola potvrđuju i stotinjak bajkera, koji dobro znaju šta su motori i pivo, a posebno pravi rokenrol. Da rokenrol još nije mrtav, prošle godine je svojim nastupom na Busijama potvrdio Goran Bare i Majke, a da je na dobrom putu oporavka, ove godine je dokazao Cane.

U subotu uveče, zvijezda Rok festa bili su “Zabranjeno pušenje” sa Sejom Seksonom.

Glavni “krivac” za ovaj rokenrol spektakl je veliki glamočki boem Davor Marinčić Masa. Glamočanima poznati Masa koji je po zanimanju veterinar, pored obnove stočnog fonda upustio se u težak posao obnove rokenrola na ovim prostorima.

Kako je bilo u petak uveče, nema sumnje da je na pravom putu, pišu Nezavisne.

(SB)