Vijesti 21.03.2017.

Roditelje maloljetnog fantoma čeka kazna?

ČITANJE: 1 minuta

Protiv maloljetnika za kojeg se sumnja da je napao nekoliko žena kod Gradskog olimpijskog bazena u Banjaluci biće pokrenut prekršajni postupak, a zbog ovog djela najvjerovatnije biće sankcionisani njegovi roditelji, saznaje “Glas Srpske”.

– Žrtve napade nisu zvanično prijavile policiji, ali iz medijskih natpisa pokrenuta je istraga ovog slučaja. Više dana patrole su bile na tom dijelu grada i osumnjičeni je pao u sačekuši – kazao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da je osumnjičeni uzrasta između 15 i 16 godina te da je žrtve čekao u mračnom dijelu ulice u blizini bazena.

Jedna od žrtava ispričala je da je nedavno kada je izašla sa bazena osjetila da je neko prati. U jednom trenutku manijak joj je prišao sa leđa i uhvatio za zadnjicu. Ona se uspjela okrenuti i udariti ga, a zatim je pobjegla.

Osim ovog slučaja, na ovoj lokaciji dogodilo se još nekoliko sličnih napada.

Da je zbog ovoga saslušana jedna maloljetna osoba potvrdio je juče na redovnoj konferenciji za novinare načelnik Centra javne bezbjednosti Banjaluka Željko Spasojević. Zbog toga što se radi o maloljetnoj osobi Spasojević nije iznosio detalje.

Prema njegovim riječima, kada je riječ o policijskim aktivnostima tokom februara zabilježen je pad krivičnih djela za 10,5 odsto u odnosu na februar lani.

– Stanje bezbjednosti na području centra je zadovoljavajuće. Evidentiran je i manji broj narušavanja javnog reda i mira i saobraćajnih nesreća sa posljedicama po lica – kazao je Spasojević.

(glassrpske.com)