Vijesti 23.08.2018.

RODITELJI BRINU ZA DJECU Zapušteni objekat u dvorištu vrtića “Ježeva kućica” posjećuju sumnjivi ljudi

ČITANJE: 1 minuta

Roditelji čija djeca borave u banjalučkom vrtiću ”Ježeva kućića” zabrinuti su, jer se u dvorištu ove obrazovne ustanove nalazi zapušten objekat.

Tvrde i da bivše prostorije Udruženja žena ”Duga” sada posjećuju sumnjivi ljudi. U Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje naglašavaju da je riječ o slučajnom prolazniku i da su preduzeli sve kako se ovakvi događaji ne bi ponavljali.

Strahujemo za našu djecu, poručuju roditelji čiji mališani borave u vrtiću ”Ježeva kućica”. Ozren Ćalić priča da je prethodnih dana u zapuštenom objektu, koji je u istom dvorištu sa vrtićem, vidio čovjeka za kojeg misli da je beskućnik, piše BN TV.

U Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje kažu da su po saznanjima da se nepoznato lice pojavilo u dvorišu vrtića reagovali. Utvrdili su, navode, da je čovjek kojeg su roditelji vidjeli slučajno prolazio kroz dvorište vrtića.

Prvi čovjek grada kaže da se Gradskoj upravi niko od građana nije želio.

Prostorije iz kojih su prije četiri godine deložirane žene Udruženja ”Duga” je u sve gorem stanju. Za sporni prostor ”Duga” i Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje vodili su sudski spor 18 godina.

Dok su jedni tvrdili da na ovaj prostor već dugo čekaju djeca u vrtiću ”Ježeva kućica”, drugi su da će upravo na tom mjestu biti izgrađen poslovni prostor. Danas ovaj objekat, koji se nalazi uz Administrativni centar Vlade Republike Srpske, zjapi prazan i zapušten.

(Srpskainfo)