Vijesti 27.12.2020.

RODITELJI NAJAVILI: Bojkot nastave u odjeljenju OŠ “Branko Radičević” zbog “kršenja dječijih i ljudskih prava”

ČITANJE: 1 minuta

Roditelji učenika odjeljenja V 3 Osnovne škole “Branko Radičević” u Banjaluci će u ponedjeljak, 28. decembra, u 13 časova, ispred ulaza u školu obratiti medijima povodom najavljenog bojkota nastavnog procesa, saopštila je u ime organizatora Milica Malešević, diplomirani inženjer arhitekture.

Prema njenim riječima, ovaj bojkot će uslijediti “zbog kršenja ljudskih i dječijih prava u ovoj školi po mnogim osnovama”.

– Napominjem da je odluka o bojkotu nastavnog procesa inicirana nedavnim saznanjima o nezakonitim radnjama prilikom zapošljavanja radnog osoblja u pomenutoj školi, namještenim konkursima, ali naročito neiskazivanjem bilo kakvog interesa za prava djece koja se školuju u ovoj školi od strane nadležnih institucija, a naročito Ministarstva prosvjete i kuture Republike Srpske – istakla je Milica Malešević.

Najavljujući ovaj bojkot, roditelji su priložili i dva dokumenta – dopis roditelja nadležnom Ministarstvu prosvjete i kulture RS, upućen u oktobru ove godine, kao i odgovor te institucije.

 

 

(Banjaluka.net)