Vijesti 20.11.2017.

Roditelji u panici, osuđeni pedofil se nastanio pored škole?

ČITANJE: 1 minuta

Roditelji djece čija djeca pohađaju O.Š. “Branko Ćopić” su u panici. Vijest o pedofilu koji se nakon izlaska iz zatvora nastanio, tik do ulaza u dvorište ove osnovne škole, širi se brzinom munje na društvenim mrežama i roditeljskim viber grupama. Prema informacijama koje objavljuju roditelji, pored škole se doselio D. A. osuđeni pedofil.

“ Skoro je izašao iz zatvora gdje je bio zbog napada na djevojčice i dječake u nekoliko banjalučkih osnovnih skola”.

U porukama je i link na raniju vijest o hapšenju ovog pedofila.

http://tip.ba/2016/01/21/uhapsen-pedofil-koji-je-dvije-godine-napadao-ucenice/   

 

Simptomatično je napominju prestravljeni roditelji da se čovjek koji je nedavno odležao kaznu zbog zlostavljanja djece nastani direktno uz osnovnu školu. Jedan od roditelja iz razreda kako se navodi u porukama koje kruže među “roditeljskim Viber grupama”  o svemu je obavijestio inspektora u policiji koji se bavi ovom vrstom delikata, ali mu je rečeno da oni ne mogu uticati na to gdje će se ovaj nastaniti, te da ne mogu reagovati, osim u slučaju ako se nešto desi.

Roditelji planiraju uputiti pismeni zahtjev i tražiti od direktorice škole pismeno izjašnjenje o njenom stavu, kao i to da direktorica zatraži pojačan policijski nadzor nad školom.

Trenutno je u proceduri novi Zakon o pedofilima. Po tom zakonu, registrovani pedofili neće smjeti živjeti u blizini škola. Međutim, taj zakon još nije prošao u NS RS, još nije usvojen, a pretpostavlja se da bi mogao da se usvoji do kraja godine.

(blmojgrad)