Vijesti 02.05.2019.

ROK ZA ZAVRŠETAK RADOVA DVA MJESECA: Uskoro trim staza od „Venecije“ do „Rebrovca“

ČITANJE: 1 minuta

Rekreativci bi uskoro trebalo da dobiju još jednu trim-stazu uz obalu Vrbasa, na potezu od mosta Venecija do Rebrovačkog mosta.

Ovih dana uspješno je okončan postupak javne nabavke i izabran izvođač ovih radova vrijednosti oko 76.000 KM. Izabrani izvođač preduzeće „MKR Kremenović“ novu stazu trebalo bi da uradi u roku od dva mjeseca.

Prema podacima nadležnog Odjeljenja za komunalne poslove, na zadovoljstvo sve brojnije armije rekreativaca, nova trim staza protezaće se na dionici od oko 550 metara, uz jedno od najatraktivnijih šetališta uz Vrbas.

Prema tehničkoj specifikaciji, podlogu nove trim staze činiće prirodni materijal – tzv. malč, koji je već upotrebljavan na trim stazi u Parku „Mladen Stjanović“.

-Izgradnja rekreativnih sadržaja je jedan od čestih zahtjeva naših sugrađana zbog čega je gradska administracija preduzela brojne aktivnosti kako bi se omogućilo što više sadražaja za sportiste i rekreativce. A ova nova staza pored Vrbasa, pružiće odlične uslove za sve njih – kazali su iz resornog odjeljenja.

U okviru strateškog plana za širenje rekreativnih sadržaja, tokom prošle godine na Banj brdu otvorene su dvije pješačko-rekreativne staze, kao i trim staza u Parku „Mladen Stojanović“.

U saradnji sa Šumskim gazdinstvom, uređena je i staza za šetnju i rekreaciju u Trapistima, u dužini od 1,1 kilometar, a manja staza izgrađena je i uz obalu rječice Široke u Dervišima.