Politika 21.04.2016.

Rokovi istekli, vladajuća koalicija bez dogovora: Sporni Banjaluka i Stanari

ČITANJE: 2 minute
igor radojicic

Svi rokovi za dogovor o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima SNSD-a, DNS-a i Socijalističke partije su istekli, a jasno je da dogovora nema. Nakon što su iz DNS-a poručili da nisu odustali od Banjaluke, Igor Radojičić, koji se pominje kao najozbiljniji kandidat za trku za gradonačelničku funkciju u najvećem gradu Srpske, poručuje-od toga nema ništa.

“SNSD je najveća partija u Banjaluci i SNSD u proteklih 15-ak godina ima svog kandidata i nema razloga da SNSD nema svog kandidata”, rekao je predsjednik GO SNSD Igor Radojičić.

Osim Banjaluke, u DNS-u i SNSD-u zapeli su i kod Stanara. Očigledno je termoelektrana u interesu i jednih i drugih, jer bi obje partije da vladaju najmlađom opštinom u Srpskoj.

Na DNS-ovoj listi poželjnih nalazi se, između ostalih, Kotor Varoš, Čelinac, Krupa na Uni, Prijedor, Oštra Luka, Ugljevik, Lopare, Trnovo.

“DNS je uradio šta je do njega, poslao je prijedloge lokalnih zajednica za koje smo zainteresovani, za pojedinačne funkcije, čeka se na SNSD. Još nije došao prijedlog od SNSD-a”, rekao je potpredsjednik DNS-a Nedeljko Čublilović.

Iako se možda čini da se drže po strani, ni socijalisti ne miruju. Osim Doboja, Zvornika, Srpca, Kneževa, Novog Grada, ojačani povratkom Dragutina Škrebića, oko su bacili i na Teslić, iako je u toj opštini kandidatura SNSD-ovog Dragana Bogdanića bila gotovo završena stvar. Lider partije, Petar Đokić priznaje da odnosi na lokalnom nivou nisu tako stabilni.

“Mi smo se kao koalicija dogovorili da ćemo imati zajedničke kandidate, možda se pojavi neki problem u lokalnim zajednicama gdje ljudi ne mogu da se dogovore. Ostavićemo da oni to rješavaju na lokalnom nivou”, rekao Đokić.

Dok lider Socijalističke partije uvjerava da koalicioni odnosi na republičkom nivou dobro funkcionišu. Marko Pavić to danas nije mogao da potvrdi, jer je bio nedostupan.

Posljednji put, makar zvanično, o toj temi sa Miloradom Dodikom razgovarao je prije petnaest dana u laktaškom hoptelu Kaldera, kada su lideri stranaka izbjegli novinare.

(Atv)