Sport 26.05.2016.

Rolan Garos: Sudija zabranio navijanje na srpskom jeziku!

ČITANJE: 1 minuta

Ona je istakla da joj se nikad u karijeri nije dogodilo da neki sudija zabrani ljudima iz njenog boksa da navijaju na maternjem jeziku.

“On mi je u odlučujućim trenucima meča, kad se lomio rezultat, oduzeo poen, jer sam, navodno, prekoračila 20 sekundi. Mogu da razumijem da je to bilo nešto drastično, ali ako je nekoliko sekundi više, stvarno je smiješno, to ovdje nikad nije bila praksa. Nijednom teniseru na Rolan Garosu to se nije dogodilo, koliko ja znam. I to je uradio kad je trebalo da se odluči ko će pobijediti. Stvarno nije bilo fer”, rekla je Jankovićeva srpskim novinarima i dodala: “A da ne pričam o tome da je zabranio mom boksu da navija na srpskom, što je presedan koji se nikad nije dogodio u istoriji tenisa. Pa, na kom jeziku da me bodre, na engleskom, francuskom ili njemačkom, jer on, navodno, ne razumije srpski. A pritom ništa nije rekao navijačima moje protivnice koje su zdušno bodrile svoju igračicu na njemačkom jeziku. To je nečuveno i uticalo je na konačan ishod, jer sam ja trošila energiju da se raspravljam s njim”, dodala je Jelena.

Ona je istakla da još nije u dobroj formi, ali da se polako vraća.

“Pauza je uradila svoje. Ipak, čini mi se da igram sve bolje i nadam se da će to biti još bolje u narednom periodu. Ovdje se fizički nisam dobro osjećala, pogotovo što ni uslovi za igru nisu bili dobri. Dosta je hladno, duva vjetar i to sve utiče, pogotovo na mene koja sam dugo bila van terena” zaključila je srpska teniserka.

(Kurir)