Sport 13.11.2015.

Ronaldo: Mesi će osvojiti Zlatnu loptu

ČITANJE: 1 minuta
mesi ronaldo
Kristijano Ronaldo rekao je da je prošla sezona verovatno najbolja u njegovoj karijeri, ali da misli da će Lionel Mesi osvojiti Zlatnu loptu.

Napadač Real Madrida koji je u januaru proglašen za najboljeg igrača svijeta i ovoga puta će se naći u najužem izboru.

Međutim, iako je nekoliko puta znao da bude arogantan u izjavama, ovoga puta daje prednost svom najvećem rivalu iz Barselone.

– Da budem iskren, mislim da će Mesi osvojiti Zlatnu loptu ove godine jer ova vrsta trofeja zavisi od glasova. Vi osvajate takmičenja, Ligu šampiona, prvenstva i na individualnom planu. Prošla sezona je bila vjerovatno najbolja u mojoj karijeri što je dobro – bio sam najbolji strijelac Evrope, ali se sve svodi na glasove. Teško je i, iskreno, nisam previše zabrinut jer, kao što sam rekao mnogo puta, nikada nisam ni pomišljao da ću osvojiti Zlatnu loptu tri puta- rekao je Ronaldo u emisiji kod Džonatana Rosa.

Argentinac je prošle sezone osvojio četiri najvažnija trofeja, uključujući i triplu krunu sa ‘Blaugranom’, dok je Portugalcu ostala samo nagrada za najboljeg strelca Evrope sa 61 postignutim pogotkom u klupskim takmičenjima.

– Nemam rivale, nas dvojica imamo normalan odnos. Delimo mjesto na bini FIFA već osam godina, nikome to nije pošlo za rukom, samo nama dvojici, i to je dobro. Imam dobar odnos sa njim – on igra za jedan, a ja za drugi klub. On osvaja za njega, ja za sebe. Opet kažem, imamo dobar odnos. Nismo kućni prijatelji, ali poštujemo jedan drugog- dodao je Kristijano.

(B92)