Sport 11.12.2022.

Ronaldo se emotivnom porukom oprostio od nacionalnog dresa

ČITANJE: 2 minute

Fudbalska reprezetnacija Portugala nije uspjela da se domogne samog kraja Svjetskog prvenstva u Kataru, pošto je poražena od Maroka u meču četvrtfinala sa 1:0. Ovo je ujedno značilo i kraj posljednjeg plesa za jednog najvećih fudbalera u istroji Kristijana Ronalda, koji se od nacionalnog dresa oprostio srceparajućom porukom.

Ronaldo je meč protiv Maroka počeo sa klupe, ušao je u drugom poluvremenu i pokušao je da promijeni nešto, ali mu nije išlo. Njegov Portugal je poražen, moraće da se vrati kući, a samim tim i da se oprosti od sna da osvoji Svjetsko prvenstvo, prenose Nezavisne.

O svemu tome je pričao u svojoj poruci koju je ostavio na Instagram profilu samo dan nakon eliminacije, a koju prenosimo u cijelosti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano)

“Osvajanje Svjetskog prvenstva s Portugalom bio je najveći i najambiciozniji san u mojoj karijeri. Na sreću, osvojio sam mnoge međunarodne titule, uključujući i onaj trofej s Portugalom, ali stavljanje imena naše reprezentacije na najviše mjesto na svijetu je bio moj najveći san.

Borio sam se za to. Borio sam se za ovaj san. U svojih pet nastupa na Svjetskim prvenstvima za ovih 16 godina, uvijek uz velike igrače i uz podršku miliona Portugalaca, dao sam sve od sebe. Ostavio sam sve na terenu. Nikada se nisam okrenuo od borbe i nikad nisam odustao od tog sna.  Nažalost, juče se san završio. Ne vrijedi burno reagovati. Samo želim da svi znaju da je mnogo toga rečeno, napisano, mnogo špekulisano, ali moja posvećenost Portugalu se nije promijenila ni na trenutak. Uvijek sam bio još jedna osoba koja se borila za svačiji gol i nikada ne bih okrenula leđa saigračima i svojoj zemlji.

Za sada, nema mnogo više da se kaže. Hvala, Portugalu. Hvala, Kataru. San je bio lijep dok je trajao… Sada je vrijeme da budete dobar savjetnik i dozvolite svakome da izvuče svoje zaključke.”

Oznake: Ronaldo