Vijesti 20.02.2016.

Ronioci bez specijalnih odijela

ČITANJE: 1 minuta
ronioci4
Ronilački klub “Nemo” iz Brčkog ne posjeduje nijedno “specijalno odijelo” za obavljanje spasilačkih aktivnosti, ali očekuje da takva odijela budu nabavljena tokom ove godine, kaže predsjednik ovog kluba Neđa Mićić.

 On ističe da su ronilačkom klubu hitno potrebna bar tri specijalna odijela kako bi u slučaju potrebe ronioci mogli intervenisati.

-Imamo 10 jako dobro obučenih ronilaca, ali su nam neophodna tri odijela za takozvano ronjenje u ledenim vodama. Svako od odijela košta oko 5.000 maraka, te vjerujemo da će sredstva uz pomoć Vlade distrikta, odnosno Odjeljenja za javnu bezbjednost, biti obezbijeđena već u ovoj godini- navodi Mićić.

Ronilački klub “Nemo” odnedavno je dobio i “svoj komadić zemlje” na obali Save, na kojem se već radi na upotpunjavanju sadržaja kao što su ljuljaške za djecu, zatim stolovi za odmor, uz montažni objekat “čajne kuhinje”.

– Svi ovi sadržaji trebalo bi da budu uređeni i spremni za šetače kraj Save za nekoliko mjeseci, odnosno do početka ljeta- istakao je Mićić.

(Agencije)