Vijesti 18.03.2016.

Rotaciona svjetla obavezna za traktore

ČITANJE: 1 minuta
traktori protesti
U Republici Srpskoj će u ponedjeljak, 21. marta, početi preventivna kampanja pod nazivom “Osvjetlaj obraz domaćine, označi traktor žutim rotacionim svjetlom”.

Cilj kampanje jeste podizanje nivoa poštivanja saobraćajnih propisa i opreza vozača traktora i ostalih poljoprivrednih mašina kako u radu na njivi i u šumi, tako i na javnom putu, saopšteno je iz Agencije za bezbjednost saobraćaja Srpske.

Realizacijom aktivnosti očekuje se i dostizanje višeg stepena tehničke ispravnosti, korišćenja rotacionog svjetla prilikom kretanja poljoprivrednih mašina na javnom putu, što je i zakonska obaveza.

Početak kampanje ozvaničiće u ponedjeljak 21. marta, u Vukosavlju direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja Milija Radović i generalni sekretar Auto-moto saveza Ranko Babić, te predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Na platou ispred zgrade opštine Vukosavlje u 11.30 časova okupiće se vozači traktora i drugih poljoprivrednih mašina sa kojima će se razgovarati o njihovim problemima, a biće podijeljen određen broj žutih rotacionih svjetala, kao i edukativni leci.

(Agencije)