Politika 11.10.2021.

“RS JE BRATSKA ZEMLJA”: Stevandić uputio podršku Ivanu Stoilkoviću i DPSM

ČITANJE: 1 minuta

Srpski narod u Makedoniji dušom osjeća i zna da Republika Srpska nije samo mjesto na karti, već da je to bratska zemlja koja u svakom momentu brine za vaskoliko Srpstvo i trudi se da na svaki način dokaže svoju podršku posebno Srbima u reginu, izjavio je Nenad Stevandić, predsjednik Ujedinjene Srpske.

Stevandić je dodao kako se nada da će upravo završeni popis stanovništva u Makedoniji ojačati poziciju srpskog naroda, i da će se kao posljedica toga veze sa Republikom Srpskom i maticom Srbijom samo ojačati, na korist, ne samo srpskog, već i makedonskog i drugih naroda.

– Republika Srpska dobro zna ko je Ivan Stoilković, zna šta DPSM radi za srpski narod Makedonije, i uvijek će imati svaku moguću podršku. Stevandić je naglasio da je DPSM u Ujedinjenoj Srpskoj prepoznao partnera i prijatelja, da protokol koji su potpisale ove dve stranke već pokazuje praktične rezultate kroz politički, kulturnu i obrazovnu saradnju, te da očekuje da će ta saradnja s vremenom biti još plodotvornija – izjavio je Stevandić.

(SB)