Vijesti 19.10.2021.

RTRS pozvao BNTV da se prijavi za ulazak u MUX A

ČITANJE: 1 minuta

Radio-televizija Republike Srpske pismeno je obavijestila BN televiziju da su, prema preporuci RAK-a, stručne službe RTRS-a obavile analizu Multipleksa A, digitalne oblasti Kozara-Banjaluka i utvrdile da je njegov kapacitet takav da ne može da podmiri potrebe svih TV stanica, koje su dobile nalog za gašenje analognog signala.

Stav RTRS je da se kapacitet Multipleksa A digitalna oblast Banjaluka-Kozara, kojim RTRS legitimno upravlja, kao vlasnik emisione opreme ustupi televizijskim stanicama prema redosljedu pristiglih zahtjeva, prema važećim komercijalnim uslovima, a do popunjavanja kapaciteta Multipleksa A /MUX A/.

S tim u vezi, stručna služba BN TV, nakon dobijanja saglasnosti Regulatorne agencije za komunikacije BiH, trebalo bi da se obrati RTRS-ovoj Samostalnoj službi prenosa i emitovanja programa radi upoznavanja sa komercijalnim i tehničko-operativnim uslovima za dopremanje signala, a radi ulaska u Multipleks A, digitalna oblast Banjaluka-Kozara, prenosi RTRS.

BN: Ima nekih pomaka, ali ništa nije gotovo

U BN TV potvrđuju da su danas od RTRS-a dobili dopis s obavještenjem da nakon dobijanja saglasnoti od Regulatorne agencije za komunikacije BiH se obrate Samostalnoj službi prenosa i emitovanja programa RTRS-a radi upoznavanja sa komercijalnim i tehničko-operativnim uslovima za dopremanje signala radi ulaska u Multipleks A.

Takođe, iz BN TV su kazali da su se tokom dana obratili Regulatornoj agenciji za komunikicije radi dobijanja te saglasnosti i da čekaju odgovor.

U razgovoru sa Upravom BN TV saznaje se da dolazi do nekih pomaka, ali i to da ništa nije gotovo dok sve ne bude gotovo, odnosno dok gledaoci ne ugledaju digitalni signal sa Kozare.

“U suprotnom sve ovo može biti igra RTRS-a i RAK-a u cilju odugovlačenja i razvodnjavanja problema”, kazali su u Upravi BN TV.

(SB)

Oznake: BNTV, RTRS