Vijesti 19.04.2022.

RTRS slavi 30 godina

ČITANJE: 1 minuta

Televizija Republike Srpske proslavlja 30 godina postojanja, na dan kada je 19. aprila 1992. godine emitovan prvi Dnevnik iz banjalučkog studija.

“Nastali smo u teško vrijeme, u skromnim uslovima i sa ograničenim kapacitetima, sa osnovnim ciljem da se čuje vjerodostojna informacija. Televizija je rasla zajedno sa Republikom Srpskom i izrasla u Javni servis Radio-televiziju Republike Srpske. Iz improvizovanog studija u Banskom dvoru, Televizija je preselila u moderno opremljen RTV dom u Banjaluci, a svaka modernizacija rađena je uz ogromnu podršku institucija Republike Srpske”, saopšteno je iz ove medijske kuće.

Emitovanjem programa 24 časa dnevno na RTRS i RTRS plus kanalu, Radiju Republike Srpske i portalu rtrs.tv, RTRS jedan je od glavnih izvora informisanja u Republici Srpskoj.

Ovaj javni servis osim Informativnog programa, realizuje i brojne emisije iz oblasti kulture, sporta, zabave, obrazovanja, dječijeg i vjerskog programa. Dokumentarni filmovi RTRS-a emitovani su na brojnim međunarodnim festivalima.

“Sa šest Informativno-tehničkih centara i razgranatom mrežom dopisništava, pokrivamo cijelu teritoriju Republike Srpske. Objektivno informisanje ostaje naš osnovni cilj”, saopštili su iz RTRS-a.

(A.M.)

 

Oznake: RTRS