Vijesti 05.11.2020.

RUČAK UMJESTO APLAUZA: Banjalučki ugostitelji pomažu medicinskim radnicima

ČITANJE: 2 minute

Banjalučki ugostitelji, predvođeni strukovnim udruženjem HoReCa, danas su počeli sa dostavom besplatnih obroka, za sve tri smjene medicinara Doma zdravlja u Covid ambulantama.

Ideja je potekla od predsjednika udruženja poslodavaca u turizmu i ugostiteljstvu HoReCa RS Dalibora Šajića, uz koordinaciju sa Goranom Kurtinovićem, članom UO i menadžmentom Doma zdravlja, uz veliku pomoć Borisa Tomića iz “Cegera”, čiji dostavljači vrše besplatnu dostavu svih obroka, piše banjaluka.com.

Dok se na jednoj strani bore da njihovi poslovi prežive i zadrže radnike, ugostitelji su se odlučili da se grupišu i pomognu onima, koji su na prvoj liniji odbrane od korone.

Mnogi se pitaju da li traženje pomoći i istovremeno pomaganje nekome, mogu u istom momentu, a odgovor na to pitanje smo potražili od koordinatora akcije Gorana Kurtinovića:

“Ne pomaže onaj ko ima, nego onaj ko zna kako je kad je teško. Samim ugostiteljima danas nije lako, ali uvijek postoje oni, kojima je mnogo teže. Razumjeti tu težinu, poenta je svega. Kao što mi tražimo razumjevanje, tako i mi razumijemo one koji se svaki dan bore i kojima je teško. Obavljati taj težak posao i još razmišljati šta, kako i gdje pojesti, vrlo je teško. A pošto mi razumijemo ovu problematiku, odlučili smo pomoći, dati svoj doprinos, koliko možemo zdravstvenom sistemu u našem gradu.”

Iz HoReCe kažu da, kao i svi, nemaju predstavu do kad će ovo sve trajati, ali da će sve učiniti da ova njihova aktivnost traje sve duže.

Medicinarima je danas stigao obrok iz Male stanice, sutra stiže iz “Le coqa”, u subotu iz hotela “Mariott”, a u nedjelju iz vinskog bara “Provence”.

U akciju su se uključili i caffe bar Nest, restoran Terzo, Dionis, pizzeria Impero Romano, “Kodiak”, fast food “Pet plus”, a očekuje se da se spisak još proširi.

“Uvijek želimo biti dio rješenja, a ne problema. Tako i ovim putem pozivamo i sve naše članove i u drugim lokalnim sredinama, da na sličan način pomognu svojim medicinarima”, poručuje Kurtinović.

(SB/Banjaluka.net)