Vijesti 14.05.2020.

RUCZ RS: Vozilo Civilne zaštite nije korišteno za stranačke potrebe Ujedinjene Srpske

ČITANJE: 2 minute

Povodom pisanja pojedinih medija da je „specijalno vozilo Civilne zaštite slupano u vrijeme kada je korišteno za stranačke potrebe, odnosno da bi se njime vozio šef  Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić“, Republička uprava civilne zaštite Republike Srpske u potpunosti je demantovala takve navode.

“Republička uprava civilne zaštite Republike Srpske jeste ustupila na korištenje jedno vozilo Timu za praćenje i provođenje mjera Republičkog štaba za vanredne situacije, za vrijeme trajanja vanrednog stanja, kojim rukovodi dr Stevandić, ali to sa predmetnim slučajem nema nikakve veze, niti je dr Stevandić bio u tom vozilu koje je bilo na sasvim drugim poslovima u vrijeme saobraćajne nesreće”, saopšteno je iz Republičke uprave civilne zaštite RS.

Kako je navedeno u saopštenju, objave pojedinih medija su lažne.

“Niti je dr Stevandić bio u vozilu kao učesnik, niti je njegov vozač slupao vozilo, jer su činjenice da je drugo vozilo skrivilo prekršaj i udarilo u vozilo Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske, što je i konstatovano zapisnikom MUP-a. U istom zapisniku piše da ni u jednom vozilu koje je učestvovalo u saobraćajnoj nesreći nije bilo putnika osim osoba koje su upravljale vozilima. Osoba koja je upravljala vozilom Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske je radnik Uprave, te u zapisniku takođe može da se vidi da radnik Uprave nema učešća u krivici navedene saobraćajne nesreće, već je saobraćajnu nesreću izazvala osoba koja je upravljala drugim vozilom. Sve navedeno u vezi sa nesrećom je konstatovano policijskim zapisnikom”, pojasnili su iz Uprave.

Oni su naveli da po budžet Republike Srpske i Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske nije nastala šteta jer je vozilo Kasko osigurano.

“Ovim putem molimo i apelujemo na pojedine medije da ne šire dezinformacije, da ne podmeću zlonamjerne i lažne objave bez uporišta u činjenicama, posebno u ovo teško vrijeme kako za Republiku Srpsku, tako i za cijeli svijet, već da budu profesionalni i vijesti koje objavljuju prije objave istraže i, u skladu sa predočenim činjenicama i dokazima, puste pred javnost”, zaključili su iz Republičke uprave civilne zaštite RS.