Rudar potpisao višegodišnje ugovore sa pet mladih igrača

Danas u podne, FK “Rudar-Prijedor” iz Prijedora je dogovorio nastavak saradnje sa pet mladih igrača na kojima će se graditi budućnost našeg kluba. U pitanju su sljedeći igrači: Mile Kovačević, Mario Sajak, Danilo Marmat, Dragan Bilbija i Sergej Dojčinović.

Ugovore u trajanju od 3 godine potpisali su Kovačević Mile (rođen 2000. godine), Sajak Mario (rođen 2000. godine) i Marmat Danilo (rođen 2001. godine). Bilbija Dragan (rođen 2002. godine), juniorski reprezentativac BiH, produžio je vjernost klubu do 2023. godine, a Dojčinović Sergej (rođen 2000. godine) potpisao je ugovor na dvije godine, sa mogućnošću produžetka saradnje za još godinu dana.

Kovačević i Bilbija su svoje prve fudbalske korake napravili u našoj omladinskoj školi, Marmat se klubu pridružio 2015. godine, a Sajak 2016. godine. Svi oni su, nakon odličnih partija u juniorskoj selekciji našeg kluba, zaslužili da zaduže dres prvog tima i nagrađeni su višegodišnjim ugovorima.

Dojčinović je svoj razvojni put započeo u omladinskim selekcijama banjalučkog Borca, a sezonu 2018/2019. proveo je u juniorima NK Dinamo iz Zagreba. U našem klubu je od septembra prošle godine.

Ovim povodom, predsjednik Upravnog odbora Darko Milunović je izjavio: “Nastavljamo sa aktivnostima koje smo najavili u prethodnom periodu. Potpisali smo višegodišnje ugovore sa našim mladim igračima (2000. godište i mlađi), koji predstavljaju budućnost naseg Kluba. Ovim potezom, pokazujemo da vjerujemo u njihove kvalitete, a cilj je da stvorimo bazu od domaćih igrača, koju ćemo nadograditi igračima koji nam nedostaju. Mogu da najavim da će biti još novih potpisa u narednom periodu.”

I sami igrači nisu krili svoje oduševljenje. Danilo Marmat je izrazio svoje zadovoljstvo izjavivši: “Drago mi je sto nastavljam saradnju sa svojim voljenim klubom. Nadam se da ću opravdati očekivanja trenera i kompletne uprave. Uz naporan rad i trud nadam se Premijer ligi BiH sledeće sezone i što više publike na našem gradskom stadionu.” Dragan Bilbija je, takođe, dodao: “Zahvalan sam klubu i upravi što pružaju šansu nama mladima i nadam se da ćemo opravdati očekivanja. Na nama je da nastavimo da radimo i što spremniji dočekamo početak sezone.”

(rudar-prijedor.com)

Banjalučanin uhapšen zbog marihuane

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka izvršili su kriminalističku obradu nad licem čiji su inicijali D.Đ, kod kojeg je pronađana određena količina marihuane. Ovo lice uhapšeno je juče jer je kod njega pronađeno i oduzeto 10,38 grama marihuane, saopšteno je iz banjalučke Policijske uprave. U saopštenju je navedeno da će Policijska uprava Banjaluka protiv D.Đ u redovnoj

AERODROM REPUBLIKE SRPSKE: Linija Beograd-Banjaluka-Beograd tri puta sedmično

Sa Aerodroma Banjaluka trenutno saobraća redovna linija Beograd-Banjaluka-Beograd avio-kompanije “Er Srbija”, a iz preduzeća “Aerodromi Republike Srpske” rekli su Srni da će preduzeti sve aktivnosti na daljem uspostavljanju normalnog odvijanja saobraćaja u skladu sa razvojem epidemiološke situacije i preporukama nadležnih institucija.  Linija Beograd-Banjaluka-Beograd saobraća tri puta sedmično – srijedom, petkom i nedjeljom, a “Er Srbija”

DRAGIČEVIĆ: Stanivuković pravi predstavu na Trgu 

Davor Dragičević prozvao je poslanika PDP-a Draška Stanivukovića zbog političke zloupotrebe pokreta „Pravda za Davida“. Nakon što je Stanivuković danas održao pres konferenciju na Trgu Krajine, navodno dajući podršku članovima „Pravde za Davida“ koji su prije tri dana privedeni zbog neprijavljenog okupljanja na Trgu, Dragičević je putem Fejsbuka poručio sljedeće: “Opet predstava na trgu, dobro

Godišnjica rođenja jednog od najvećih umova u istoriji svjetske nauke

Srpski pronalazač Nikola Tesla (1856-1943), jedan od najvećih umova u istoriji svjetske nauke, posebno elektrotehnike, tvorac “novog tehničkog poretka”, čijim je izumima postavljen temelj i pravac vrtoglavog naučno-tehničkog razvoja ljudskog roda u 20. vijeku, rođen je na današnji dan 1856. godine.  Tesla je pronašao obrtno magnetno polje, trofazni sistem prenosa električne energije, indukcioni motor, generator

JEDNA OSOBA PREMINULA: U kantonu Sarajevo 72 nova slučaja korona virusa

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu testirao je još 408 uzoraka na prisustvo koronavirusa, a u kantonu Sarajevu su potvrđena 72 nova slučaja. Tokom noći u izolatoriju Klinike za plućne bolesti Podhrastovi preminuo je jedan pacijent koji je bio pozitivan na COVID-19. Pacijent je odranije imao i druge bolesti. (A.M/banjaluka.net)

U BiH sa migrantima dolaze brojni bezbjednosni problemi

Posljednja akcija Federalne uprave policije u kojoj je uhapšen diler iz Sarajeva od koga su drogu kupovali mahom državljani Alžira, Maroka i Pakistana još jedna je potvrda da migranti koji dolaze u BiH sa sobom donose brojne bezbjednosne probleme i da je na neki način ponovo oživljena “balkanska ruta”, piše “Dnevni avaz”. Riječ je o