Sport 10.01.2023.

Rukometaš Iskre čestitao Dan Republike Srpske, sada brine za vlastitu bezbjednost u Bugojnu

ČITANJE: 1 minuta

Miloš Čekić, rukometaš bugojanske Iskre uputio je čestitku na “Instagramu” povodom 9. januara, što je izazvalo brojne komentare i negativne reakcije u tom gradu.

Miloš Čekić, rukometaš bugojanske Iskre, posvetio je objavu na “Instagramu” Danu Republike Srpske.

“Ti si moj zavjet. Rađala si najhrabrije i najhrabriji su te branili. Princip”, objavio je Čekić.

Tom čestitkom je izazvao bijes u Bugojnu, prenose lokalni mediji uz konstataciju da bi klub trebao da raskine ugovor s mladim 21-godišnjim rukometašem.

Čak je prvi čovjek kluba doktor Ejub Zukić istakao u utorak za sarajevski portal “Sportsport” da se Čekić nije pojavio na večerašnjem treningu i da je zabrinut za svoju bezbjednost. Istakao je da će klupsko rukovodstvo u srijedu donijeti konačnu odluku o njegovom statusu, prenosi mondo.ba.

Prije tri godine, kapiten Fudbalskog kluba Zvijezda iz Gradačca Dejan Popović dobio je otkaz zbog slične objave na društvenim mrežama.

“Nikoga nisam uvrijedio. Ja sam iz Republike Srpske, svoje volim, a tuđe poštujem. Već par godina igram van svog grada, igrao sam i u hrvatskim i u drugim klubovima, nisam problematičan, niti sam ja ikad bio problem. Da imam bilo kakav problem ili da kod mene postoji bilo kakva nacionalistička mržnja ne bih bio ni minut, a ne već neko duže vrijeme u klubovima u Federaciji. U Čapljini sam proveo godinu i po, nisam imao nikakav problem, u Gradačcu sam nakon dva mjeseca postao kapiten, i to isključivo zbog svojih igara, ni zbog čega drugog”, rekao je tada Popović.

(SB)

Oznake: RK Iskra