Sport 01.03.2018.

Rukometaši Borca ne kriju da idu na titulu

ČITANJE: 2 minute

Put ka odbrani titule rukometaši Borac “m:tela” nastaviće prekosutra u Maglaju, a gotovo je izvjesno da će kao i prethodne dvije sezone o pobjedniku odlučiti jedna lopta.

Za razliku od ostalih timova, Banjalučani su imali sedam dana dužu pauzu jer su odmarali u prvom kolu nastavka šampionata, pa je trener Bojan Unčanin imao dodatnih nekoliko dana da pripremi ekipu za jedno od težih gostovanja u drugom dijelu prvenstva. Maglaj je već uknjižio poraz u Derventi, ali ta ista ekipa mnogo je opasnija pred svojom publikom. Osim teške premijere, “crveno-plave” čekaju još dva nezgodna meča protiv Zrinjskog u Banjaluci i Vogošće u gostima u prva tri kola, a Unčanin bi bio zadovoljan sa minimalno šest bodova, pod jednim uslovom.

– Ako već ne ostvarimo tri pobjede, volio bih da savladamo Vogošću jer u tom meču možemo mnogo toga da dobijemo. Ali polako, idemo iz meča u meč, prvi je u Maglaju i potpuno smo skoncentrisani na njega. Tamo nikada nije bilo lako, ali nemamo čega da se plašimo, moramo da odigramo na visokom nivou – rekao je Unčanin.

Još prije početka sezone kao cilj je postavljena odbrana titule bez obzira što je ekipa dosta podmlađena u odnosu na prošlosezonsku.

– Naš cilj jeste titula, to ne krijemo. Biće gusto do kraja, jer Vogošća i Izviđač, pa možda i Zrinjski imaju velika očekivanja. Ako ne osvojimo, podvući ćemo liniju da vidimo šta i kako. Ova ekipa ima potencijal, a ujedno je mnogo jeftinija nego ona iz prošle sezone – rekao je Unčanin.

Optimista je i Duško Hercegovac, koji ističe da Vogošća ima za nijansu lakši raspored.

– Odradili smo stvarno dobre pripreme iako su nas pratile sitnije povrede, ali to je normalno. Maglaj nije previše mijenjao ekipu, dobro se poznajemo i neće biti mnogo iznenađenja. Imamo tri teška meča na startu, Vogošća ima malo lakši raspored, ali smo praktično tek na polovini prvenstva, tako da je mnogo bodova u igri – rekao je Hercegovac.

Unčanin
Poslije mnogo vremena juče su svi igrači Borca odradili trening, uključujući Dejana Unčanina.

– Nije još potpuno spreman, bio je bolestan prethodnih nekoliko dana, ali se nadam da će do subote prizdraviti. Ostali momci su u punom pogonu, naravno ne računajući Nemanju Bezbradicu i Marka Komnenovića koji su izgubljeni do kraja sezone – rekao je Bojan Unčanin.

(Glas Srpske)