Sport 30.05.2016.

Rukometni klub Borac duguje gradu 550.000 maraka

ČITANJE: 3 minute

Uz sve to nad klub se nadvio još jedan veliki crni oblak u vidu sudske presude po kojoj je klub dužan gradu Banjaluka 550.000 maraka plus kamate.

– Riječ je o sudskoj presudi po kojoj gradu Banjaluka moramo platiti pomenuti iznos plus kamate na ime neisplaćenog PDV-a za iznajmljivanje dva poslovna prostora. Vidjećemo šta dalje, ali je sigurno da će naš prvi korak biti da se sastanemo sa gradonačelnikom Banjaluke Slobodanom Gavranovićem i vidimo kako da riješimo taj problem – naglasio je član Upravnog odbora Borca Marinko Umičević.

Po njemu, ovo je normalan slijed događaja za sve propuste koji su za svojih mandata radile bivše uprave kluba.

– Godinama je klub prostore koje mu je grad dao na korišćenje iznajmljivao uz “masnu” kiriju, ali se niko od nije ni “počešao” da plati PDV. Cifra se povećavala i dostigla do pomenutih 550.000 maraka, za jedan objekat (nekadašnji “Sedmerac”) 350.000, a za drugi (nekadašnji Dunav Čelarevo) 200.000 maraka. Ovo je jednostavno katastrofa – nastavio je Umičević.

On se osvrnuo i na totalni rezultatski krah u ovoj sezoni koji je upotpunjen eliminacijom u polufinalu Kupa BiH.

– Veliki neuspjeh jeste, ali smak svijeta nije. Već u narednim danima Upravni odbor će sjesti za sto i jednostavno moramo da vidimo gdje se i koje je pogriješio. Ili ćemo se pokupiti i otići ili ćemo ostati i vraćati dugove do kraja. Treće opcije nema – naglasio je Umičević.

Po njemu u narednim sezonama banjalučki velikan se mora osloniti isključivo na vlastite snage.

– Apsolutno se moraju podržati mladi igrači poput Miloša Nježića, Srđana Mijatovića, Deana Šešića, Marka Ćeranića… Uz njih treba da pokušamo u klub da vratimo i “odbjegle sinove”, odnosno naše nekadašnje igrače rasute po cijelom svijetu. Još se ne zna da li ćemo i naredne sezone igrati SEHA ligu, ali ću se lično zalagati da uporedo sa njom igramo Premijer ligu BiH. Tako se neće moći desiti da ekipa bude bez utakmica po mjesec i više dana – dodao je Umičević.

Trener Aleksandar Međedović osvrnuo se na poraz od Izviđača.

– Ponovo smo očajno ušli u utakmicu i u prvih sedam minuta primili osam golova. Kasnije smo pokušali stizati, ali su stalno uspijevali da nam pobjegnu. Ono što je najžalosnije je činjenica da smo od Izviđača u manje od mjesec dana tri puta poraženi. To pokazuje da nešto ne valja – istakao je Međedović, kome je istekao ugovor i najvjerovatnije će otići iz kluba.

Od ranije je poznato da Banjaluku napuštaju igrači Stefan Janković i Davorin Vujović, kao i golman Tibor Ivanišević.

– U narednim danima znaćemo definitivno ko još ide, a ko ostaje. Sigurno je da će biti ponovo velikih rotacija, a to je upravo ono što ne valja. Sama činjenica da su u upravo završenoj sezoni promijenjena tri trenera i skoro tri ekipe govori sve sama za sebe. Ukoliko želimo naprijed, moramo sistemski raditi, a tako se u Borcu ne radi već godinama – istakao je sportski direktor Banjalučana Goran Malić.

Kup RS

Narednog vikenda pred Banjalučanima je posljednji ispit u ovoj sezoni, a to je završni turnir Kupa Republike Srpske koji će se odigrati u Doboju.

– Još ne znamo ko će igrati, jer većini prvotimaca ugovori ističu 31. maja – rekao je trener Aleksandar Međedović.

(Glas)