Politika 04.10.2022.

Rukovali se Bakir Izetbegović i Denis Bećirović

ČITANJE: 1 minuta

Uoči današnje sjednice Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH sreli su se ljuti rivali Denis Bećirović i Bakir Izetbegović.

Dva protivnika u trci za Predsjedništvo BiH rukovala su se i kratko razgovarala.

Podsjetimo, na osnovu obrađenih 90,51 odsto glasova, Denis Bećirović, kandidat Koalicije “Ujedinjeni za slobodnu BiH” za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH ima 285.108 glasova, Bakir Izetbegović, kandidat SDA 187.380.

“Pobijedili smo. Ubijedljivo smo pobijedili. Ujedinjena opozicija ima člana Predsjedništva BiH koji ima ubjedljivo najveći broj glasova u novom sazivu Predsjedništva BiH”, rekao je u nedjelju uveče Denis Bećirović i zahvalio se i protivkandidatima.

“Jedanaest naprema jedan je bilo ipak bilo previše. Da ih je bilo devet ja bih pobijedio, ali ovako nisam mogao”, rekao je u nedjelju naveče Bakir Izetbegović priznavši tako poraz od Denisa Bećirovića.

On je tada tvrdio da je ujedinjena opozicija imala podršku i stranaca.

Inače, sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine na kojoj se trebalo raspravljati o ukidanju akciza na naftu i naftne derivate te uvođenjenje diferencirane stope PDV-a danas nije održana zbog nedostatka kvoruma.

(E.M)