Sport 14.11.2016.

Rukovodstvo FK Borac: Želimo da stvorimo finansijski stabilan klub

ČITANJE: 2 minute

Trenutno postoje određena tekuća dugovanja, ali obavještavamo javnost da je situacija pod kontrolom i da imamo rješenja – saopšteno je iz FK Borac.

Aktuelno rukovodstvo banjalučkog kluba dodatno ističe da su FK Borac zatekli u predstečajnom stanju, i da je do nastanka dugovanja došlo jer su morali da vraćaju dugovanja iz prošlosti, što je remetilo tekuću likvidnost. Takođe tvrde da će do kraja godine riješiti većinski dio tekućih dugovanja, kao i obaveze prema dobavljačima.

“Istovremeno, planiramo budžet za sljedeću godinu, u kojoj je cilj, uz stvaranje finansijski stabilnog kluba, saniranje preostalih dugovanja iz prošlosti, povratak u Premijer ligu i plasman na evropsku scenu, a u sezoni nakon toga borba za šampionsku titulu. Takođe, želimo da istaknemo i činjenicu da smo krenuli sa rješavanjem određenih infrastrukturnih pitanja, odnosno izgradnjom pomoćnih terena, poslije koje bismo lakše ispunjavali obaveze prema Radnoj zajednici, rasteretili budžet za fudbalere i samim tim došli i do boljih rezultata i proizvodnje domaćih igrača, oslanjajući se na vlastitu omladinsku školu”, navodi se u saopštenju.

“Tokom zimske pauze u Prvoj ligi Republike Srpske, planirana je izgradnja loža na zapadnoj tribini Gradskog stadiona, koju smo obećali na donatorskoj večeri. Do Nove godine biće završeno ograđivanje pomoćnih terena i izgrađene dvije svlačionice, zatim reflektori do kraja januara, i, najvažnije, montažna tribina do proljeća, te još nekoliko infrastrukturnih projekata. Posebno ističemo da bi navedene stvari bile izvršene Borčevim ulaganjima jer ista nisu bila planirana projektom koji su finansirali UEFA i Grad Banjaluka. Takođe, u pauzi između dva dijela prvenstva održaće se i vanredna izborna sjednica Skupštine FK Borac, na kojoj će se birati novi delegati i na kojoj će se dati legitimitet aktuelnom rukovodstvu da nastavi rukovođenje klubom”, kažu u FK Borac.

Na kraju saopštenja, iz kluba su pozvali sve sugrađane kojima je Fudbalski klub Borac u srcu da u subotu, 19. novembra, u 13:30 časova dođu na Gradski stadion, na utakmicu posljednjeg kola u jesenjoj polusezoni protiv Podrinja iz Janje, na proslavu osvajanja jesenje titule”.

(ATV)