Vijesti 10.10.2016.

Rukovodstvo „Toplane“ tvrdi: Grijanje stabilno, upitna samo fotelja

ČITANJE: 1 minuta

Pitanje direktora „Toplane“ sačekaće novog gradonačelnika Igora Radojičića, a grijanje nije ugroženo, tvrdi predsjednik Nadzornog odbora preduzeća Vidosav Đekić.

Na današnjem sastanku, kojem su, osim Đekića, prisustvovali gradonačelnik Slobodan Gavranović, direktor „Toplane“ Mićo Milovanović i načelnik Odjeljenja za privredu Radenko Komljenović razgovarali su o direktorskoj fotelji i grijnoj sezoni.

 Sastanak je sazvan zbog poništenja imenovanja Milovanovića na mjesto direktora, a nametnulo se i pitanje grijanja, na koje su se građani posljednjih dana često žalili.
– Grijanje smo pustili 30. septembra, a sezona zvanično počinje 15. oktobra i ovo je sve testna faza – kaže Đekić i dodaje da će aktuelna pitanja, ipak, sačekati novog gradonačelnika Igora Radojičića.

 

– O eventualnom ponavljanju konkursa za direktora „Toplane“ ćemo razmišljati kada za to dođe vrijeme. Mandat Milovanoviću ističe 23. oktobra, i poslije toga ćemo odlučiti da li će biti imenovan za direktora, po provedenom konkursu, ili će biti raspisan novi konkurs – rekao je Đekić.

Nije mogao da objasni koji bi im bio osnov za poništavanje po zakonu provedenog konkursa za izbor direktora, osim činjenice da ga je raspisao prethodni Nadzorni odbor.

Konkurs je bio raspisan u avgustu, a Milovanović je izabran za direktora, jer se jedini i prijavio.

(EuroBlic)