Politika 13.01.2022.

RUNIĆEVA O OPOZIVU: Spremna sam za referendum, imam podršku građana Drvara

ČITANJE: 1 minuta

Načelnica opštine Drvar, Dušica Runić, protiv koje je juče tijesnom većinom odborničkih glasova pokrenuta inicijativa za opoziv, rekla je da nije iznenađena ovom odlukom, ali da je to učinjeno protiv interesa Drvara i njegovih građana.

Osnovni razlog zašto je po drugi put za kratko vrijeme žele moj opoziv su pripreme za predstojeće opšte izbore, a Drvar je najveća opština u FBiH sa najviše srpskih povratnika. Ovo predstavlja rušenje srpskog jedinstva i SNSD čiji sam ja načelnik – naglasila je Runićeva, gostujući u Јutarnjem programu RTRS.

Ona je dodala da trenutna većina u Skupštini opštine Drvar vodi destruktivnu politiku i da čak nisu htjeli razmatrati ni Nacrt budžeta.

– Samo su htjeli smijeniti direktore javnih preduzeća i izvršiti moj opoziv. Na ovaj način nećemo ništa dobro donijeti Drvaru i to sada kada napokon imamamo obezbijeđena sredstva za brojne projekte, zapošljavanje i podsticaje u poljoprivredi – ističe Runićeva.

Dodala je da je spremna za referendum.

Umjesto da krenemo naprijed, bavimo se političkom igrankom, kaže načelnica Drvara i dodaje da referendum nije njen cilj, ali da ukoliko do njega dođe, ima ogromnu podršku naroda i da se ne boji njegovog ishoda.

(N.S)

Oznake: Dušica Runić