Sport 31.08.2018.

RUN&MORE PARK Ovaj vikend u Banjaluci poslastica za sve ljubitelje atletike

ČITANJE: 2 minute

Neki od najuspješnijih atletičara iz svijeta i regiona ovog vikenda posjetiće naš grad i trčati trku na 10 km „Vitalija Banjalučku desetku“, koja će biti centralni događaj festivala zabave i sporta „Run&More Park“ koji će biti održan 1. i 2. septembra u banjalučkom Parku Mladen Stojanović.

Među njima su Stenli Kipruto iz Kenije, koji je na ovogodišnjem Banjalučkom polumaratonu osvojio treće mjeseto, zatim Olivera Jevtić iz Srbije, koja je trijumfovala na prošlogodišnjoj polumartonskoj trci u Banjoj Luci, Bojana Bjeljac iz Hrvatske koja je na 4. banjalučkom polumaratonu osvojila drugo mjesto, a učešće je potvrdila i jedna od najboljih bh. atletičarki Lusija Kimani.

Prema riječima Rade Račić iz Atletskog kluba „Banja Luka“, na stazi će se pojaviti brojna eminentna trkačka imena, među kojima su reprezentativci Srbije, Hrvatske, Slovenije i BiH, dok će promoterke trke biti dvije poznate dame iz svijeta atletike – Jolanda Čeplak i Snežana Pajkić-Jolović.

Pored trke na 10 km, organizatori pripremaju i trku na 5 km pod nazivom „GoPro 5K“, a obje startuju u isto vrijeme, u nedjelju 2. septembra u 10.00 časova. Dan ranije, u subotu 1. septembra sa početkom u 17.00 časova, biće održana i Kup trka na 1.200 metara, u kojoj će se primjenjivati nokaut sistem. Žrijebanjem će biti izvučeni parovi koji će se takmičiti za plasman u naredni krug takmičenja, sve do finala kada ćemo dobiti pobijednika.

– Nektar trka zadovoljstva je isključivo humanitarnog karaktera i biće održana u subotu u 19.00 časova. Kotizacija za učešće u trci iznosi minimalno 1 KM, a sva prikupljena sredstva biće donirana Servis centru ‘Dajte nam šansu-Zvjezdice’ Banja Luka i Dnevnom centru za lica sa autizmom ‘Djeca svjetlosti’’. Svi trkači i učesnici u festivalu imaće priliku da doniraju simbolična sredstva u humanitarnoj akciji ‘Trčimo za one koji to ne mogu’ koja prati cijeli događaj – rekao je Goran Ćorić, direktor Saport marketing centra, koji je jedan od organizatora festivala „Run&More Park“.

U zabavnom dijelu festivala, u subotu 1. septembra od 20.00 časova, biće održane četiri zabavne trke, i to trka mušakaraca na štiklama, konobara sa tacnama, parova sa balonima i trka u vrećama.

U subotu, 1. septembra od 20.30 časova učesnike i posjetioce festivala očekuju velika zabava uz popularne di-džejeve.  Žurka se nastavlja i u nedjelju, 2. septembra od 12.00 časova, kada će na centralnoj bini u Parku Mladen Stojanović nastupiti banjalučki bend ‘Ultrazvuk’. Uživanje u dobroj muzici i trkama, upotpuniće i piknik u parku u nedjelju, 2. septembra od 10.00 časova.

Organizatori festivala su Saport marketing centar, Atletski klub „Banja Luka“ i Atletski klub invalida „Vrbas“. Pokrovitelji događaja su Ministarstvo porodice, omladine i sporta u Vladi RS, Grad Banjaluka, te brojne društveno – odgovorne kompanije poput Mlijekoprodukta, Tropika, Prointera, Vitinke, Banjalučke pivare, Sport vižna i brojnih drugih.