Vijesti 23.11.2015.

Rusi uništili skladište nafte Islamske države

ČITANJE: 1 minuta
rusi isil
Ruske vojne letjelice su u protekla dva dana u Siriji uništile veliko skladište nafte i naftnu rafineriju, koje su bile pod kontrolom terorista u okolini grada Rake, rekao je danas portparol ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov.

– Ruski bombarderi, koji su poletjeli iz vazdušne baze Hmeimim, bili su u borbenim misijama za uništenje konvoja cisterni i naftnih rafinerija u oblasti oko naftnih polja na sjeveru i istoku Sirije- izjavio je Konašenkov.

On je istakao da je uništeno veliko naftno skladište udaljeno oko 15 kilometara jugozapadno od grada Rake.

Prema njegovim riječima, ruski borbeni avioni “suhoj su-34” uništili su i naftnu rafineriju koja je pod kontrolom terorista, a nalazi se pedesetak kilometara južno od Rake, kao i rezervoare u pustinji Al mahimira.

Konašenkov je naveo da slična postrojenja u oblastima Palmira, Deir ez Zor i Raka kontrolišu teroristi i da je to jedan od najvećih izvora prihoda “Islamske države”.

Portparol ruskog Ministarstva odbrane je dodao da su avioni u proteklih pet dana uništili više od 1.000 cisterni u Siriji koje su prevozile sirovu naftu ka rafinerijama pod kontrolom “Islamske države”.

(Agencije)