Rusi uništili sve teroriste u okolini mjesta pada Su-24!

rusija-sirija

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da su uništeni svi teroristi koji su se nalazili u okolini mjesta gdje je oboren ruski avion Su-24.

Nakon akcije spasavanja preživjelog pilota, pošto je Turska oborila ruski avion Su-24, ruska avijacija i sirijska artiljerija unišile su sve terorističke grupe koje su se nalazile u tom dijelu zemlje.

Prema riječima portparola Ministarstva odbrane Rusije Igora Konašenkova, čim je pilot bio bezbjedan započeti su masovni vazdušni napadi ruske avijacije po tom dijelu zemlje. Uporedo sa vazdušnim napadima, sirijska vojska je artiljerijom gađala pozicije svih terorističkih grupa u okolini pada ruskog aviona.

“Svi teroristi iz ostalih grupa koje su operisale u tom dijelu zemlje su uništeni“, rekao je Konašenkov.

On je precizirao da je ruska avijacija za posljednja tri dana izvršila 134 vazdušna napada uništivši 450 ciljeva terorista u Siriji.

Gađani su objekti u provincijama Alep, Damask, Idlib, Latakija, Hama, Homs, Raka i Dejr el Zor. Konašenkov je dodao i da je protivvazdušni raketni sistem S-400, koji je stigao danas na avio-nazu Hmejmim u Siriji, pušten u rad.

Prema njegovim riječima, na taj način je osigurana bezbjednost neba u prečniku od 400 kilometara.

(Sputnjik)

ŠERANIĆ: Utvrditi ko zaista traži posao, a ko je na birou zbog osiguranja

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da se suština inicijative poslovne zajednice u Srpskoj o izmjeni Zakona o zdravstvenom osiguranju da se utvrdi ko putem biroa zaista traži posao, a ko je prijavljen samo zbog ostvarivanja prava na zdravstveno osiguranje.

DODIK: Ne smijemo dozvoliti da granica na Drini bude i NATO granica

Srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, prisustvovao je danas vojnoj vježbi “Sloboda 2019” u Srbiji, nakon čega će razgovarati sa premijerom Ruske Federacije, Dmitrijem Medvedevim. Nakon vojne vježbe Dodik poručuje da je prikazana organizovanost, opremljenost i odlučnost Vojske Srbije, što prije samo 10 godina nije bilo moguće. “Po ovom prikazu se vidi da je vojska

KOMENTAR: PDP-ova politika jeftinih fraza

Zamislite samo koliko je SDS postao nebitna, marginalana politička opcija kada je PDP Mladena Ivanića, sa svojih šest ili sedam odsto podrške, suvereno stao na čelo opozicionog bloka u Republici Srpskoj.