Vijesti 26.11.2015.

Rusi uništili sve teroriste u okolini mjesta pada Su-24!

ČITANJE: 1 minuta
rusija-sirija
Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da su uništeni svi teroristi koji su se nalazili u okolini mjesta gdje je oboren ruski avion Su-24.

Nakon akcije spasavanja preživjelog pilota, pošto je Turska oborila ruski avion Su-24, ruska avijacija i sirijska artiljerija unišile su sve terorističke grupe koje su se nalazile u tom dijelu zemlje.

Prema riječima portparola Ministarstva odbrane Rusije Igora Konašenkova, čim je pilot bio bezbjedan započeti su masovni vazdušni napadi ruske avijacije po tom dijelu zemlje. Uporedo sa vazdušnim napadima, sirijska vojska je artiljerijom gađala pozicije svih terorističkih grupa u okolini pada ruskog aviona.

“Svi teroristi iz ostalih grupa koje su operisale u tom dijelu zemlje su uništeni“, rekao je Konašenkov.

On je precizirao da je ruska avijacija za posljednja tri dana izvršila 134 vazdušna napada uništivši 450 ciljeva terorista u Siriji.

Gađani su objekti u provincijama Alep, Damask, Idlib, Latakija, Hama, Homs, Raka i Dejr el Zor. Konašenkov je dodao i da je protivvazdušni raketni sistem S-400, koji je stigao danas na avio-nazu Hmejmim u Siriji, pušten u rad.

Prema njegovim riječima, na taj način je osigurana bezbjednost neba u prečniku od 400 kilometara.

(Sputnjik)