Rusi uništili sve teroriste u okolini mjesta pada Su-24!

rusija-sirija

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da su uništeni svi teroristi koji su se nalazili u okolini mjesta gdje je oboren ruski avion Su-24.

Nakon akcije spasavanja preživjelog pilota, pošto je Turska oborila ruski avion Su-24, ruska avijacija i sirijska artiljerija unišile su sve terorističke grupe koje su se nalazile u tom dijelu zemlje.

Prema riječima portparola Ministarstva odbrane Rusije Igora Konašenkova, čim je pilot bio bezbjedan započeti su masovni vazdušni napadi ruske avijacije po tom dijelu zemlje. Uporedo sa vazdušnim napadima, sirijska vojska je artiljerijom gađala pozicije svih terorističkih grupa u okolini pada ruskog aviona.

“Svi teroristi iz ostalih grupa koje su operisale u tom dijelu zemlje su uništeni“, rekao je Konašenkov.

On je precizirao da je ruska avijacija za posljednja tri dana izvršila 134 vazdušna napada uništivši 450 ciljeva terorista u Siriji.

Gađani su objekti u provincijama Alep, Damask, Idlib, Latakija, Hama, Homs, Raka i Dejr el Zor. Konašenkov je dodao i da je protivvazdušni raketni sistem S-400, koji je stigao danas na avio-nazu Hmejmim u Siriji, pušten u rad.

Prema njegovim riječima, na taj način je osigurana bezbjednost neba u prečniku od 400 kilometara.

(Sputnjik)

AJDINOVIĆ: Tržni centri u FBiH u četvrtak bi mogli otvoriti vrata

Federalni štab civilne zaštite na sutrašnjoj sjednici bi trebalo da donese odluku da se već u četvrtak ujutro dozvoli otvaranje tržnih centara. Ovo je za Klix.ba potvrdio član štaba i direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović. On je kazao da se radi i o preporuci Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, a koja bi

Banjaluka na korak do vraćanja zemljišta Poljoprivredne škole

Viši privredni sud u Banjaluci uvažio je žalbu grada Banjaluka u vezi sa sporom nad vlasništvom velike zemljišne parcele veličine 60 hektara, koju je koristila Poljoprivredna škola u Banjaluci, i predmet vratio na ponovni postupak. Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, kaže da je grad kroz ovaj postupak uspio da dokaže ispravnost svojih tvrdnji o upisu zemljišta

Kako u BiH glasati na izborima u Srbiji

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić potpisao je u skladu sa Ustavom odluku o raspisivanju izbora za narodne poslanike Narodne skupštine Republike Srbije koji će biti održani 21. juna 2020. godine. Birači koji imaju boravište u Republici Srpskoj i BiH mogu najkasnije do 30. maja podnijeti zahtjev da se u jedinstveni birački spisak upiše podatak da će

Svijet se sprema za novu valutu, koja prijeti da pokori američki dolar

Digitalizacija donosi neslućene mogućnosti, kao što je praćenje i najmanje transakcije svakog građanina Kine. To bi uskoro moglo da se prenese na cijelu planetu. Svijet se užurbano priprema za digitalni juan (e-yuan). Još se ne zna kada će tačno elektronska verzija papirnate kineske valute postati naširoko dostupna, ali reakcije ne izostaju. Priču je dodatno pogurala

Sud prvi put priznao pogoršano zdravstveno stanje generala Mladića

Odbrana generala Ratka Mladića zadovoljna je odgađanjem statusne konferencije pred sudskim Mehanizmom u Hagu, ali ističe da je prvi put medicinska služba tog suda priznala da se generalu, koji je nedavno imao operaciju polipa debelog crijeva, još pogoršalo zdravstveno stanje, rekao je Srni generalov sin Darko Mladić. – To sad ide sve u lošem pravcu.