Svijet 08.01.2023.

Rusija i Ukrajina razmijenile po 50 zarobljenih vojnika

ČITANJE: 1 minuta

Rusija i Ukrajina u nedjelju su razmijenile po 50 zarobljenih vojnika u dogovoru koji su obje strane pozdravile iako su se međusobno borile u istočnoj Ukrajini.

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da će 50 ruskih vojnika koji su se vratili biti prebačeno u Moskvu na medicinsku i psihološku rehabilitaciju.

“Osmog januara, kao rezultat pregovora, 50 ruskih vojnika, koji su bili u životnoj opasnosti dok su bili u zarobljeništvu, vraćeno je s teritorija pod kontrolom režima u Kijevu”, navodi se u saopštenju, prenosi Reuters.

Ukrajina je potvrdila informaciju i rekla da je Rusija oslobodila 50 ukrajinskih vojnika kao dio istog dogovora, prenosi Klix.ba

Andrij Jermak, šef ureda ukrajinskog predsjednika napisao je na Twitteru da je izvršena još jedna uspješna razmjena ratnih zarobljenika i da se 50 ukrajinskih vojnika vratilo.

“Nastaviće se. Moramo vratiti sve svoje ljude kući i radimo na tome”, napisao je on.

Jermak je objavio slike oslobođenih ukrajinskih vojnika koji drže vreće s hranom u blizini autobusa u koji su se spremali ukrcati i video na kojem pjevaju ukrajinsku nacionalnu himnu u vožnji.

(Z.M)

Oznake: Rusija, Ukrajina