Vijesti 21.01.2016.

Rusija: Novi represivni zakon usmjeren protiv homoseksualaca

ČITANJE: 1 minuta
gej muskarci
Ruska Duma će sljedeće nedjelje raspravljati o najrepresivnijem zakonu usmjerenom protiv homoseksualaca ikad donijetom u toj zemlji, piše Washington Post.

Ukoliko zakon bude usvojen, a vjerovatno hoće, istopolnim parovima biće zabranjeno da javno pokazuju svoja osjećanja, da se ljube ili čak drže za ruke. Za takav prekršaj zaprijećena je novčana kazna ili dvonedjeljni boravak u zatvoru.

Biće to još jedan udarac za seksualne manjine u Rusiji, piše Washington Post i ocjenjuje da predsjednik Vladimir Putin i drugi visoki ruski funkcioneri smatraju da homoseksualnost predstavlja raskalašnost Zapada.

-Ovom uredbom se njima ne brani da rade ono šta rade, ali to mogu u svom krevetu. Mi ih sprečavamo da svoje demonske strasti pokazuju javno, što bi Zapad najviše volio. Ali, izvinite, ovo je Rusija, zemlja gdje se tradicija najviše poštovala, gdje ljudi i dalje imaju savjest i osjećaj stida. A, ljubakanje bradatih muškaraca izaziva samo povraćanje- rekoa je Ivan Nikitčuk, član Komunističke partije i jedan od predlagača zakona.

(Dominomagazin.com)