Vijesti 19.03.2016.

Rusija: Srušio se avion, nema preživjelih

ČITANJE: 2 minute
avion
Avion je u Rusiju letio iz Dubaija, a pri padu je poginulo 55 putnika i sedam članova posade. Avion Boeing 737 u vlasništvu kompanije FlyDubai na putu iz Dubaija srušio se prilikom slijetanja na aerodrom Rostov na Donu u južnoj Rusiji.

U padu aviona poginulo je svih 55 putnika i sedam članova posade. Kako javlja BBC, avion je pri pokušaju slijetanja promašio pistu. Do nesreće je došlo u 3.50 sati po lokalnom vremenu. Još uvijek nije jasno što je uzrokovalo nesreću, međutim kao faktori se razmatraju loša vidljvost i jak vjetar. Mediji su izvijestili o požaru i eksplozijama. Avion je nakon prvog neuspjelog pokušaja slijetanja dva sata kružio prije drugog pokušaja koji je završio tragično.

“Flaj Dubai” je lou-kost kompanija sa sjedištem u Dubaiju koja leti na više od 90 destinacija. Kompanija je saopštila da je istraga o nesreći u toku.

Na Jutjubu se pojavio i navodni snimak pada, ali autentičnost nije potvrđena. U pitanju je snimak sa jedne sigurnosne kamere na kome se vide pad i eksplozija letjelice.

Pronađena jedna crna kutija

Istražioci su pronašli jednu od dvije crne kutije aviona kompanije “Fly Dubai” koji se danas srušio na jugu Rusije, saopštio je predstavnik Istražne komisije Vladimir Markin.

Istražioci preuzimaju ostatke žrtava koji će biti dati na forenzičku analizu, a traga se za drugom crnom kutijom.

“Istražioci analiziraju podatke o letu i postupke vanrednih službi aerodroma”, rekao je Markin, dodajući da uskoro u Rostovu na Donu stižu predstavnici kompanije “Flay Dubai”.

Avion “boing 737-800″ iz Dubaija srušio se u 3.50 časova, pokušavajući da sleti po lošim vremenskim uslovima na aerodromu u Rostovu na Donu. Poginulo je svih 55 putnika i sedam članova posade.

Markin je rekao da se sada istražuju tri verzije mogućeg uzroka pada aviona: tehnički kvar, loši vremenski uslovi ili ljudska greška.

Predstavnik Komisije Oksana Kovrižnaja rekla je ranije da su dvije mogućnosti u opticaju – greška pilota ili tehnički kvar, prenio je Interfaks.

(Agencije)