Magazin 05.10.2015.

Ruska TV: Vrijeme će biti idealno za vazdušne udare u Siriji

ČITANJE: 1 minuta
ruska-tv
Voditeljka vremenske prognoze na ruskom državnom kanalu “Rosija 24” obavijestila je gledaoce da će vremenske prilike u Siriji u oktobru biti “idealne za vazdušne udare”.

Stojeći ispred slike vojnog aviona i naslova “Vremenski uslovi za letenje” voditeljka je ozbiljnog lica iznijela analizu savršenih uslova za bombardovanje, prenijela je agencija AFP.

Slaba oblačnost “neće otežati letenje i neće uticati na funkcionisanje sistema za nišanjenje”, rekla je ona gledaocima.

– Stručnjaci ukazuju da je vrijeme početka vazdušne kampanje u Siriji veoma dobro odabrano – rekla je voditeljka vremenske prognoze, prebacujući sa jedne vremenske karte na drugu, kao i na fotografije ruskog Ministarstva odbrane sa mjesta udara u Siriji.

Kanal “Rosija 24” je i u četvrtak, nakon prvih udara ruskih aviona u Siriji, prognozirao sunčano vrijeme i stabilne meteorološke uslove.

Isti televizijski kanal je u aprilu prošle godine, nakon što su proruske snage u Donjeckoj republici proglasili nezavisnost od Ukrajine, objavio vremensku prognozu u kojoj je voditeljka upozorila na oblake iznad istočne Ukrajine i na “vjetar koji nosi promjene”.

(Kurir)