Vijesti 03.11.2015.

Ruski avion eksplodirao u vazduhu?

ČITANJE: 1 minuta
ruski avion
Priroda povreda koje su zadobili putnici u ruskom avionu srušenom na egipatskom poluostrvu Sinaj, ukazuju na to da je do eksplozije došlo u letjelici, prije njenog pada, saopštio je egipatski doktor koji je pregledao tijela žrtava, prenosi Sputnjik.

– Veliki broj delova tijela može da ukaže da se snažna eksplozija dogodila u avionu, prije nego što je dotakao zemlju – rekao je on.
Ovaj stručnjak je dodao da još treba izvršiti DNK analize, kako bi se identifikovale žrtve iz ruskog aviona A 321, koji se srušio u Egiptu.

Zaključak egipatskog doktora poklapa se i sa tvrdnjama Amerikanaca koji tvrde da se eksplozija koju je zabilježio njihov satelit u momentu udesa ruskog aviona dogodila se u vazduhu, a ne na zemlji, prenio je CNN pozivajući se na zvaničnike Pentagona.

– Eksplozija koju je zabilježio satelit dogodila se na nebu – izjavili su predstavnici američke vojske.

Ranije je američki kanal CBS njuz prenio da je satelit SAD zabilježio toplotnu eksploziju iznad Sinaja u trenutku pada aviona avio-kompanije “Kogalimavija“ što dozvoljava pretpostavku da se radi o eksploziji rezervoara za gorivo ili detonaciji bombe, prenosi američki kanal.

Najveća nesreća u istoriji ruske i sovjetske avijacije dogodila se u subotu. Avion avio-kompanije “Kogalimavija” sa 224 putnika i člana posade srušio se na Sinajsko poluostrvo.

(Sputniknews.com)