Ruski scenarista: Film “Marsovac” je plagijat!

martian

Iako je film Ridlija Skota “Marsovac” zasnovan na romanu, jedan ruski scenarista tvrdi da je film, zapravo, plagijat i da je snimljen na osnovu njegovog scenarija.

Mihail Raskodnjikov tuži Fox zbog plagiranja istoimenog scenarija koji je napisao 2008. i kasnije slao nizu filmskih studija.

Prema izjavi njegovog advokata, radnja i detalji Raskodnjikovog scenarija pojavili su se u filmu sa Metom Dejmonom. Oni sada traže 50 miliona rublja odštete, a saslušanje će biti održano sredinom oktobra.

Raskodnjikov i njegov advokat čak su zatražili od ministra kulture Vladimira Medinskog da im pomogne u borbi protiv Holivuda.

Film “Marsovac” režirao je Ridli Skot na osnovu romana Endija Vera, koji je napisan 2011. Međutim, pisac je počeo da radi na njemu 2009, dakle, godinu dana nakon što je Raskodnjikov navodno završio svoj scenario.

(Independent)

U opštinu Teslić Vlada uložila više od 50 miliona KM

Vlada Republike Srpske je od 2006. godine u opštinu Teslić uložila više od 50 miliona KM, po različitim osnovama iz Razvojnog programa i Budžeta Republike, a posredstvom kreditnih linija Investiciono-razvojne banke u ovu opštinu je plasirano još oko 40 miliona KM.

Skuplji radovi podigli cijene stanova u Srpskoj

Cijene svih građevinskih radova u stanogradnji u Republici Srpskoj skočile su u trećem kvartalu ove godine za 0,1 odsto, što je automatski dovelo i do poskupljenja nekretnina na domaćem tržištu.

Stefan Sejmanović sproveden u Okružno javno tužilaštvo

Policijski službenik Policijske uprave Banjaluka Stefan Sejmanović, koji se sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja i nedozvoljenu proizvodnju i trgovinu narkoticima, sproveden je danas u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, rečeno je Srni u ovom tužilaštvu.

RADMANOVIĆ: Prijedlog SDS-a i PDP-a ide na štetu Republike Srpske

Potpredsjendik SNSD-a i član Kolegijuma Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović izjavio je da je potez SNSD-a o imenovanju članova komisija u ovom Parlementu uslijedio kao reakcija na prijedlog poslanika iz PDP-a i SDS-a za izmjenu poslovnika o radu Parlamentarne skupštine BiH. Radmanović je rekao da prijedlog SDS-a i PDP-a ide na štetu Republike

Izvještaj protiv osumnjičenih za proizvodnju i promet droge

Gradiška Policijska uprava dostavila je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv Miladina Vidačkovića /45/, Slađane Vidačković /45/, Rasima Hajdera /21/ i Pamele Dukić /20/, svi iz Gradiške, zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droge, rečeno je Srni u ovom tužilaštvu. Iz tužilaštva navode da se Miladin Vidačković sumnjiči i za