Vijesti 15.05.2016.

Ruski TV kanal će promovisati naše turističke potencijale

ČITANJE: 1 minuta
turizam rs
Direktor Turističke organizacije Republike Srpske Nada Jovanović izjavila je danas Srni da bi u julu ruska državna televizija “Kanal jedan”, trebalo da snima promotivne filmove u Republici Srpskoj za rusko tržište.

“Sve naše aktivnosti planirano i brižljivo su usmjerene ka ostvarenju naših ciljeva – primarno pozicionirati Republiku Srpsku na turističkoj mapi regiona i Evrope i dati joj mjesto koje zaslužuje u konkurenciji najkvalitetnije turističke ponude”, rekla je Jovanovićeva.

Ona je istakla da bi uskoro Republiku Srpsku trebalo da posjeti grupa kineskih turoperatora i predstavnici kineske državne televizije, kao i medijski partneri Turističke organizacije iz regiona.

“Početkom juna predstavićemo naše destinacije turističkim agencijama i predstavnicima Komiteta za turizam Nižnjeg Novgoroda, a u septembru turoperatorima iz Austrije. Turistička organizacija Republike Srpske realizovala je u ovoj godini veliki broj aktivnosti, s ciljem promocije naše turističke ponude”, kaže Jovanovićeva.

Ona je naglasila da je veoma važno što su na sajmu turizma u Dubaiju Republika Srpska, odnosno BiH, Srbija i Crna Gora zajednički predstavile regionalni turistički proizvod.

“Zajednički ćemo se prezentovati i na sajmovima u Pekingu i Hong Kongu. Ovo je vrlo važno regionalno predstavljanje za daleka tržišta”, dodala je Jovanovićeva.

(Agencije)