Vijesti 02.05.2019.

RUŽICA LUKAJIĆ: Sud u Hrvatskoj će danas izreći presudu Manjači, a ne mom suprugu Danetu

ČITANJE: 1 minuta

Ružica Lukajić, supruga pukovnika Vojske Republike Srpske Daneta Lukajića, kojeg je hrvatska policija uhapsila polovinom prošle godine zbog navodnih ratnih zločina, očekuje da će Županijski sud u Zagrebu danas izreći presudu Manjači, a ne njenom suprugu.

“Imajući u vidu činjenicu da je riječ o političkoj presudi i montiranom procesu, mislim da će mog supruga osuditi i da će ostati tamo jer će to biti presuda Manjači, a ne Danetu Lukajiću”, rekla je juče Lukajićeva Srni.

Ona je navela da su advokati pripremili žalbu koju će uložiti na prvostepenu presudu.

Lukajićeva je potvrdila da će u 11.00 časova prisustvovati izricanju presude, nakon čega će posjetiti supruga u zatvoru Remetinec, za šta je dobila dozvolu.

Ona je navela i da je zdravstveno stanje njenog supruga vrlo teško i da mu svakog mjeseca u zatvor nosi lijekove, iako zatvorski ljekar tvrdi da su njegovi nalazi u redu.

Lukajić je uhapšen 30. juna 2018. godine u Ličkom Petrovom Selu zbog sumnje da je navodno počinio zločin nad ratnim zarobljenicima na Manjači kod Banjaluke u septembru 1992. godine.

Lukajić, koji je član Udruženja “Jadovno 1941”, uhapšen je dok je putovao na obilježavanje Dana sjećanja na Jadovno i 77 godina od stradanja više od 40.000 ljudi u kompleksu ustaških logora smrti Gospić-Jadovno-Pag.

(Srna)