Vijesti 26.02.2016.

RVI iz Cazina prije tri dana govorio zašto štrajkuje glađu

ČITANJE: 1 minuta
Cazin-RVI
Senad Begić (56), koji se danas zapalio na trgu Alije Izetbegovića u Cazinu, je zadobio teže tjelesne povrede, ali je van životne opasnosti, potvrdio je Ale Šiljdedić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

Potvrdio je da su dojavu o ovom događaju zaprimili u 13 sati nakon čega su se pripadnici policije uputili na mjesto događaja.

-On je postavio mali šator na ovom mjestu i u znak protesta najavio štrajk glađu zbog nezadovoljstva odlukama i radom Opštinskog suda u Cazinu. Nakon dojave policija je izašla na lice mjesta, a u međuvremenu su građani vatrogasnim aparatom uspjeli ugasiti otvoreni plamen na licu- istakao je Šiljdedić.

Senad Begić (1960) je prije četiri dana na Trgu Alije Izetbegovića u Cazinu postavio šator i od tada je štrajkovao glađu zbog, kako kaže, nerada i neažurnosti sudskih institucija.

Begić već izvjesno vrijeme vodi privatno-imovinski sudski spor, navodno, zbog legalizacije određenog dijela zemlje. Kako on tvrdi, nedavno se desio i incident oko zemljišta, tačnije oko 450 kvadratnih metara zemlje kojima je presječen njegov ulaz, a tu je, prema Senadovim riječima, napadnut njegov sin.

Samo tri dana ranije, Begić je za cazin.net objasnio razloge svog nezadovoljstva.

Pogledajte video!

(N1, cazin.net)