Vijesti 01.12.2020.

“S LJUBAVLJU HRABRIM SRCIMA” Objavljen zvanični video-spot humanitarne akcije

ČITANJE: 1 minuta

Na instragam profilu predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović objavljen je video-spot ovogodišnje humanitarne akcije “S ljubavlju hrabrim srcima” sa koje će prikupljena sredstva biti iskorištena za pokretanje prve banke humanog mlijeka u Srpskoj.

Namjera je da se prijevremeno rođenoj i teško bolesnoj djeci, kojima nije dostupno majčino mlijeko, osigura donirano humano mlijeko.

Akcija je pokrenuta budući da je svako deseto dijete u Republici Srpskoj rođeno prije vremena i da mu je potreba pomoć.

U video-spotu je dat i humanitarni broj 1411, koji je aktivan od danas, čijim se pozivom donira jedna KM za prvu banku humanog mlijeka u Srpskoj.

Za uplate donacija fizičkih i pravnih lica Ministarstvo finansija Republike Srpske otvorilo je račun posebnih namjena “S ljubavlju hrabrim srcima” broj 571-010-00002700-15 kod Komercijalne banke.

S obzirom na to da ove godine zbog aktuelne epidemiološke situacije u Srpskoj neće biti moguće održati donatorsko veče u formi velikog okupljanja u Banskom dvoru, biće organizovan prikladan televizijski program.

Televizijska emisija, kao centralni događaj humanitarne akcije “S ljubavlju hrabrim srcima”, biće emitovana na prvom programu Radio-televizije Republike Srpske, kao i na Alternativnoj televiziji, 27. decembra u večernjem terminu.

Pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske tradicionalno, već jedanaesti put, sprovodi se humanitarna akcija “S ljubavlju hrabrim srcima”.

(Srna)