Sport 13.07.2020.

S PORODICOM ODMARA NA TREBEVIĆU: Novak Đoković stigao u Sarajevo

ČITANJE: 1 minuta

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković stigao je u Sarajevo s porodicom, a odmor je započeo u hotelu Pino na Trebeviću.

Klix prenosi da se Đoković nedavno oporavio od koronavirusa, a kako se ova zaraza pojavila na turniru Adria Tour, koji je on organizovao, njegov prvobitni dolazak u Sarajevo, u kojem je trebao igrati egzibicioni meč protiv Damira Džumhura, je otkazan.

Trenutno je prvi teniser svijeta ipak s porodicom došao u Sarajevo, i nije se previše zadržao u samom centru grada i odmah je otišao na Trebević, gdje se smjestio u hotel Pino Nature i tamo će boraviti tokom ove posjete, piše Klix.

Mediji prenose da će Đoković tokom boravka u BiH posjetiti i piramide u Visokom, a u Sarajevu će boraviti do srijede. Njegov domaćin u Visokom će biti Semir Osmanagić.

Nefrid Džumhur, otac Damira Džumhura s kojim je Đoković trebalo da se vidi kazao je za Radiosarajevo.ba da je juče saznao da Đoković stiže u posjetu BiH.

“Ima u planu da obiđe nekoliko lokacija, pa i susret mog sina sa Đokovićem, ali je Damir otišao na odmor u Neum. Ako Đoković ostane u Sarajevu i BiH nekoliko dana, verujem da će do susreta dva sportska prijatelja sigurno doći”, rekao je Nefrid.

(A.M/banjaluka.net)