Sport 28.08.2020.

SA 31 UČESNIKOM: Bokserski klub “Slavija” organizovao pokazni trening za djecu

ČITANJE: 2 minute

Bokserski klub Slavija 1961 na prostoru između dvorane “Borik” i Akvane organizovao je pokazni trening za djecu od sedam do deset godina, kao i za sve one koji žele da se bave ovim sportom.

Cilj treninga bio je da se banjalučki trofejni sport, koji je posljednjih godina stavljen po strani, ponovo omasovi i da se njim počne baviti što veći broj mladih, koji će kasnije postati proslavljeni šampioni poput Antona Josipovića, Marijana Beneša, Radovana Bisića…

– Na ovom treningu imali smo 31 učesnika. Većina od njih su polaznici škole boksa našeg kluba, ali među njima ima i pet, šest boksera, koji su već imali zvanične mečeve, a neki se već okitili medaljama sa prvenstava Republike Srpske i BiH. U organizaciji ovog treninga uz grad Banjaluka i Ministarstvo porodice, omladina i sporta pomogli su nam i roditelji naših polaznika, na čemu smo im neizmjerno zahvalni – naglasio je predsjednik i trener Slavije 1961 Božidar Pejaković.

Pokaznom treningu prisustvovali su zamjenik gradonačelnika Banjaluke Srđan Amidžić i načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Dragan Banjac, piše Glas Srpske.

– Ovo je pravi primjer kako treba da se radi sa djecom. Bokserski klub Slavija 1961 se trudi da privuče što veći broj mališana, a to svakako treba da bude u interesu svakog društva i svake lokalne zajednice. Ono čime oni ne žele da se pohvale, jeste da mališani ne plaćaju članarinu, čak dobijaju besplatan dio sportske opreme i termine u teretanama – naglasio je Amidžić, koji je zahvalio Slaviji 1961 za promovisanje sporta koji je za Banjaluku veoma značajan.

Proslavljeno boksersko ime i počasni predsjednik Slavije 1961 Dragan Batar naglasio je da se na ovaj način dokazuje da boks nije samo tuča, nego plemenita vještina.

– Treba da nastojimo da se što više omasovi ovaj sport i da bude što više takmičenja, jer iz masovnosti dolaze i rezultati. Naime, ovo je olimpijski boks gdje se moraju imati svi pregledi, rukavice moraju biti određenog profila da bi bilo što manje povreda, što znači da je humanost u ovom sportu na prvom mjestu – naglasio je Batar.

Takmičenja

Zbog pandemije virusa korona zamrznuta je većina takmičenja pa tako i u boksu.

– Sredinom septembra trebalo bi da se održi seniorsko prvenstvo BiH čiji bi domaćin trebalo da bude neki od klubova iz Republike Srpske, ali još nije odlučeno ko će to biti. Do kraja godine planirano je i održavanje četiri kola Premijer lige BiH, dva u Srpskoj i dva u FBiH. Nadam se da će se situacija sa koronom smiriti i da će bokseri ponovo izaći na ring – naglasio je Pejaković.

(SB/banjaluka.net)

Oznake: BK Slavija, trening