Vijesti 29.01.2016.

Sa Fejsbuka na porno sajt: Studentkinji montažom napravili pakao od života

ČITANJE: 3 minute
milica
Milica Ilić iz Niša podnijela je krivičnu prijavu protiv NN počinioca koji je njenu fotografiju sa Fejsbuka montirao na profil dame za poslovnu pratnju pod imenom Milica Lux.

Ta fotomontaža sa fotografijom Milice Ilić, apsolventom srpskog jezika i književnosti, i s podacima djevojke sa sajta za elitnu prostituciju danima kruži društvenim mrežama. To je Milici i njenoj porodici napravilo pakao od života.

– Pozvali su me 26. januara prijatelji iz Surdulice i rekli da su preko Vajbera od prijatelja iz Beograda dobili fotografiju profila djevojke za poslovnu pratnju na kojoj je moja fotografija. Neko je iskoristio činjenicu da imamo isto ime i godine, dok ostali podaci nisu tačni. A onda je ta moja slika sa navodnim novim profilom Milice Lux krenula da kruži društvenim mrežama i počeli su da je dobijaju svi oni koji me znaju i ne znaju, najčešće putem Vajbera – priča Milica, koja će uskoro diplomirati na Filozofskom fakultetu u Nišu.

Ona kaže da je slika najvjerovatnije prvo kružila po Beogradu da bi na kraju došla do Niša i njenog rodnog mesta Surdulice.

– Posljednja dva dana su mi pakao. I ja i moja porodica smo veoma uznemireni zbog svega. Obratila sam se policiji i tužilaštvu i već sam podnijela krivičnu prijavu protiv NN lica za narušavanje identiteta, zloupotrebu mojih slika, kao i za narušavanje mira i ugleda. Svakako niko sa ovakvim stvarima ne bi trebalo da se šali. Za mjesec dana bi trebalo da počnem da volontiram u jednoj srednjoj školi i ovakav negativni publicitet mi ne treba. Želim samo da sperem ljagu sa svog imena, a državni organi će, nadam se, pronaći ko stoji iza ovoga – kaže Milica.

Ona napominje da je prije nekoliko godina već neko sa njenim fotografijama napravio lažni profil na Fejsbuku, ali da se sve završilo bez ozbiljnijih posljedica.

– Prijavila sam tada slučaj administratorima Fejsbuka i taj profil je ugašen. Ovo je sada mnogo ozbiljnije, jer neko ozbiljno narušava moj ugled. Ne mogu da pretpostavim ko stoji iza toga. Nisam se zamjerila nikome da bi ovako nešto mogao da mi uradi. Apelujem na sve da ne dijele tu fotomontažu – kaže Milica.

Milica kaže da ima više profila koji se zovu Milica Lux na istom sajtu, ali s različitim karakteristikama, slikama i osobinama, samo je broj telefona isti.

– Naravno na ovoj montiranoj slici sa mojom fotografijom koja kruži društvenim mrežama broj telefona je isečen, zato što je jasno da se radi o prevari. Najgore od svega je što ta slika kruži od čovjeka do čovjeka i naravno da niko ne zna o kakvoj prevari je riječ. Ako se pažljivo zagleda fotomontaža, vidi se na desnoj strani slike da je moja slika loše prelijepljena – objašnjava Milica.

(Blic.rs)