Vijesti 18.08.2021.

Sa računa Grada Bijeljina skinuto 420.000 KM za neizmirenu ratu kredita “Vodovoda i kanalizacije”

ČITANJE: 1 minuta

“Drugom ovogodišnjom prinudnom naplatom po nalogu Ministarstva finansija Republike Srpske, na osnovu garantnih obaveza koje je Bijeljina preuzela za kredit Akcionarskog društva „Vodovod i kanalizacija” iz 2010. godine, sa računa grada skinuto je 421.688,92 КM za neizmirenu ratu kredita od strane „Vodovoda i kanalizacije”.

Ovo je saopšteno iz Kabineta gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića.

Dalje se navodi da je obaveza iz januara 2021. godine izmirena je tako što je Ministarstvo finansija izvršilo prinudnu naplatu u iznosu 425.554,44 КM iz sredstava raspoređenih od indirektnih poreza.

“AD „Vodovod i kanalizacija” dopisom od 2. jula 2021. godine obavijestilo je Gradsku upravu da nije u mogućnosti da izmiri obaveze po navedenim kreditima.

Na sastanku, koji je 20. juna ove godine održan između predstavnika Gradske uprave Bijeljina i Vlade Republike Srpske, pomenuta je mogućnost da Ministarstvo finansija Republike Srpske izvrši plaćanje svih dospjelih i neplaćenih iznosa za oba kredita, a da se naknadno utvrdi model po kom bi Grad Bijeljina i AD „Vodovod i kanalizacija” Bijeljina izmirivali dugovanja prema Ministarstvu finansija”, kaže se u saopštenju.

Dalje se navodi da je ovo još jedan udar na gradski budžet imajući u vidu da grad Bijeljina u okviru budžetskih sredstava za 2021. godinu nema planirana sredstva za izmirenje ovih kreditnih obaveza.

(SB)

Oznake: Grad Bijeljina