Magazin 21.08.2018.

SA TITULOM NAJLJEPŠEG PROSTORA U GRADU Stanari u naselju Sunce se bude uz miris lavande i smilja

ČITANJE: 2 minute

Stanari ulice Majke Jevrosime broj 8 i 9 u naselju Sunce bude se uz miris lavande, smilja i ruža, a okitili su se i laskavom titulom jer je prostor ispred njihove zgrade proglašen za najljepši na području grada.

U akciji “Biramo najuređenije”, koju Gradska uprava organizuje već 16 godina, njihovo dvorište je osvojilo prvo mjesto u kategoriji Zajednice etažnih vlasnika (ZEV).

– Akcija je sprovedena u maju i junu i sada je završeno bodovanje. Lijepo je vidjeti da se Zajednica etažnih vlasnika uspijeva dogovoriti da održava ovako lijep prostor jer ima mnogo drugih primjera gdje budu teško formirane zajednice ili teško postignuti dogovori o uređenju životnog prostora – rekao je gradonačelnik Igor Radojičić i dodao da će najbolji u svim kategorijama biti nagrađeni sa po 600 KM.

Zamjenik predsjednika ZEV-a Milenko Mirković apelovao je na sve građane da održavaju svoje životne prostore kako bi i cijelo naselje bilo ljepše i ugodnije za život.

– Koleginica koja se bavi hortikulturom vidjela je naše dvorište kako ga održavamo i nakon toga odlučila da nas prijavi. Poslije nekoliko dana javili su nam da smo osvojili nagradu, što nas je iznenadilo i usrećilo jer se naš trud isplatio – rekao je Mirković.

Njegova komšinica Nataša Salčin-Krneta kaže da im nagrada puno znači.

– Sve je krenulo spontano, jedan komšija je izašao da sređuje dvorište i da čisti, a pridružili su mu se i ostali i kroz priču i smijeh uradili smo ovo zajedničkim snagama. Stanari se rado odazivaju na ovakve akcije jer vlada pozitivna atmosfera. U planu nam je da zasadimo drvo ruža, masline, živu ogradu i u te svrhe ćemo iskoristiti novac od nagrade – rekla je Salčin-Krneta.

Da će ovo dvorište i u budućnosti mamiti uzdahe prolaznika smatra Anđelka Vilendičić.

– Drago mi je da je ova mlada generacija nastavila ono što smo mi prije 30 godina počeli jer sve ovo smo sami zasadili, ruže, magnolije, crnogorično drveće, smilje i lavandu – kazala je Vilendečićeva.

Nagrađeni

U akciji “Biramo najuređenije” učestvovala su 24 kandidata, a uručenje priznanja nagrađenima i svečani prijem biće održani sutra u Gradskoj upravi.

Osim Zajednice etažnih vlasnika u ulice Majke Jevrosime 8 i 9, prvo mjesto u kategoriji najuređenijeg dvorišta pripalo je Zdravku Guzijanu, dok najuređenije školsko dvorište ima Osnovna škola “Jovan Dučić” Zalužani, a najuređeniji balkon ima Mirko Agić u ulici Mlađe Ćusića.

(Glas Srpske)